NJEMAČKA

Legendarni golman opet u problemu: Nikako mu ne ide u saobraćaju

Ovog puta je učestvovao u manjoj saobraćajnoj nesreći

Leman: Razgovor s policajcima. BILD

N. D.

27.2.2023

Bivši golman Arsenala Jens Leman (Lehmann) opet je u problemu nakon što je navodno oštetio svoj Porsche.

Legendarni njemački golman (53), imao je historiju sukoba sa zakonom, baš zbog nepropisnog upravljanja automobilom, a njegova nova eskapada dogodila se ispred prodavnice ženske mode u Minhenu.

Kako prenosi "BILD", radilo se o "manjem saobraćajnom incidentu" u kojem je učestvovao još jedan vozač Porschea u srijedu, 22. februara.

Na fotografiji snimljenoj na mjestu događaja Leman se smiješi s rukama na bokovima dok su dva policajca istraživala detalje nesreće.

- Policajci su mu na kraju počeli provjeravati automobil, rekao je svjedok.

To dolazi nakon što je sudsko ročište za optužbu za prebrzu vožnju protiv Lemana odgođeno u decembru jer je on bio u Kataru i gledao Svjetsko prvenstvo.

On sada čeka novi datum suđenjada jer odgovara na optužbu da je vozio 111 kilometara na sat na mjesto gdje je ograničenje 50.

Inače, Leman je 2022. optužen je i da je motornom testerom uništio komšijinu garažu jer mu je blokirala pogled na jezero Štarnberg.

Ranije je kažnjen zbog pomaganja i podržavanja bijega iz nesreće, ali nekih drugih manjih prekršaja poput prošuštanja vlastitog suđenja ili telefoniranja tokom vožnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.