IZJAVE TRENERA

Mulalić žali samo zbog primljenog gola, Đekanović zadovoljan pokazanim

Treneri su se obratili medijima poslije utakmice

Nebojša Đekanović i Edis Mulalić. G. Šumar

28.2.2023

Željezničar i Zvijezda Gradačac su pružili odlične partije u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a pobjedu je slavio Željezničar rezultatom 2:1. 

- U najavi sam rekao da su ovo dvije teške utakmice, da je prvo poluvrijeme ovdje na Grbavici drugo u Gradačcu. Žao mi je zbog gola koji smo primili, to mi je nekako utisak utakmice. Prvi dio sam kontrolisali sve, ali nismo zabili gol, u drugom smo zarotila stvari ispaltilo se i na kraju bez potrebe primimo gol. Mislim da smo u svakom momentu je bila kontrola utakmice, normalno da idemo na prolazak, uradit ćemo sve da prođemo dalje - kazao je Mulalić.

Očekuje se bolje vrijeme

Posebno se zahvalio svima koji su omogućili da se ova utakmica može odigrati bez većih problema sa terenom.  

- U Bosni nikada ne znaš kakvo će vrijeme biti, hvala ljudima koji su očistili ovaj snijeg i pripremili utakmicu, bilo je 40 centimetara snijega. Nadamo se da će biti u Gradačcu bolje vrijeme. Ja nikada ne komentarišem terene, kako je nama, tako je i protivniku - zahvalio se Mulalić

- Štilić je dobio priliku za igru, do sada nismo htjeli sa njim da rizikujemo, viidjet ćemo kako će reagovati na ovo, Hodžić će za četiri- pet dana biti sa nama opet - zaključio je trener Željezničara.

"Pokazali se u pravom svjetlu"

Trener Zvijezde Gradačac Nebojša Đekanović je bio raspoložen zbog igre svoje ekipe. 

- Prezadovoljan sam u ovom momentu jer smo rang niže. Pokazali smo se u pravom svjetlu. Prvo poluvrijeme dosta korektno, drugo poluvrijeme je bila ta crna rupa nekih 20 minuta. To je sasvim normalno. Prosjek godina naše ekipe je 22 godine - rekao je Đekanović, te je dodao:

- Plan za revanš, uradit ćemo sve da pružimo otpor. Želji se ne prijeti, ali dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat -  rekao je Đekanović.

Uzvratna utakmica je na programu za dvije sedmice, a Zvijezda Gradačac će biti domaćin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.