GRADSKI DERBI

Varešanović: Imamo dobru situaciju, puni smo samopouzdanja

Utakmica u Širokom Brijegu je pokazala koliko je bitno kada imate navijača - rekao je trener Sarajeva

Mirza Varešanović. FK Sarajevo

7.3.2023

Šef stručnog štaba Sarajeva Mirza Varešanović danas se obratio na pres konferenciji pred sutrašnji gradski derbi (Zenica – 13 sati).

Specifična utakmica

- Svi znamo da je derbi specifična utakmica, koliko znači i jednoj i drugoj ekipi – rekao je Varešanović i dodao:

- Stanje na tabeli ili forma igrača ne pokazuju ništa. Mi moramo dati zadnji atom snage i imati veliku želju da ostvarimo dobar rezultat. Imamo dobru situaciju, jer ulazimo u meč puni samopouzdanja, poslije velike pobjede u Širokom Brijegu. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Nije da se nešto pravdam, ali prije svake utakmice napravimo neki plan. U utakmici protiv Zrinjskog naš plan nije bio najbolji. Uradili smo analizu, da se prilagodimo protivniku, to je mnogo bolje izgledalo u Širokom Brijegu. Na toj utakmici je plan bio dobar, pokazali smo da smo pogodili sve što smo promijenili. Nadam se da ćemo takvu utakmicu odigrati i sutra.

Dobar rezultat

Konstatuje da je Željezničar u boljoj situaciji.

- Bolje stoje na tabeli. Mi se moramo dobro spremiti. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Svi znamo da nam ova utakmica puno znači, u svakom smislu – istakao je prvi koševski strateg.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da se derbi igra u Zenici, pred praznim tribinama Trening Centra NSBiH, Varešanović je odgovorio:

- Besmisleno, ali to su odluke organa Saveza. Utakmica u Širokom Brijegu je pokazala koliko je bitno kada imate navijače. Igrači su pokazali da su željni podrške. Nadam se da će naredne utakmice biti otvorene za publiku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.