NAVIJAČI GA PROVOCIRALI

Ronaldo teško podnio poraz u derbiju: Šutirao flašu nogom

Nakon utakmice, kamera je snimila vidno nezadovoljnog Ronalda, koji je bio vrlo razočaran nakon poraza

Ronaldo bio bijesan nakon derbija. Printscreen

H. J. I.

9.3.2023

Nogometaši Al-Nassra izgubili su danas u derbiju 20. kola saudijske Premjier lige od Al-Ittihada rezultatom 1:0, a nakon meča Kristijano Ronaldo (Cristiano) je bio bijesan.

Kamere su snimile trenutak kada je pokazao koliko mu je teško pao ovaj poraz.

Prestigli Al-Nassr na tabeli

Jedini pogodak u spomenutom meču postignut je u 80. minuti kada je Romarinjo (Romarinho) pogodio za pobjedu domaćeg tima, a oni su s današnja tri boda prestigli Al-Nassr na tabeli i trenutno su prvoplasirani.

Nakon utakmice, kamera je snimila vidno nezadovoljnog Ronalda, koji je bio vrlo razočaran nakon poraza, a iako su ga saigrači smirivali i tješili, bijes je izbacio na flašama koje su stajale van terena.

Da sve dobije potpuno drugi kontekst, pobrinuli su se domaći navijači koji su u tom trenutku provocirali Ronalda i skandirali Lionelu Mesiju (Messi).

Odigrali jako loš meč

Al-Nassr je povrh svega odigrao jako loš meč, imali su manji posjed lopte i tek dva šuta u okvir gola protivnika, što je sigurno jedan od glavnih razloga zbog kojih je Ronaldo bio ljut i bijesan.

- Razočarani smo rezultatom, ali ostajemo fokusirani na našu sezonu i utakmice koje nas očekuju. Hvala navijačima Al-Naassra na podršci, znamo da možemo računati na vas - napisao je Ronaldo na Twitteru nakon utakmice.

Al-Ittihad je trenutno prvi na tabeli sa 47 osvojenih bodova, dok je Al-Nassr na drugom mjestu i oni imaju bod manje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.