UPRKOS SUSPENZIJI

Fudbalski savez Rusije razmatara učešće na Prvenstvu Centralne Azije

Kako tvrde iz FS Rusije, ta odluka još nije donesena, iako pojedini ruski mediji tvrde suprotno

Hoće li Rusi otići u Aziju?. UEFA

G. Š.

13.3.2023

Nakon što je iz Fudbalskog saveza Tadžikistana objavljena vijest da je Fudbalski savez Rusije potvrdio učešće na prvom šampionatu Konferencije Centralne Azije, iz FS Rusije su djelimično demantovali ovu tvrdnju.

Bišhek i Taškent

CAFA šampionat trebalo je prvi put da bude održan 2018. godine, ali je tada ideja propala. Novi turnir, na kojem mogu da učestvuju reprezentacije saveza koji su članovi Konferencije Centralne Azije - Iran, Afganistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadžikistan i Kirgistan, održat će se od 9. do 21. juna ove godine. No, iz FS Tadžikistana je stigla vijest da da će na turniru, koji će biti održan u Bišheku i Taškentu, učestvovati i Rusija.

Ipak, kako tvrde iz FS Rusije ta odluka još nije donesena, iako pojedini ruski mediji tvrde, pozivajući se na svoje insajdere, da je odluka zapravo već potvrđena.

- U ovom momentu samo razmatramo uslove i mogućnost da naša reprezentacija učestvuje na ovom turniru. Razgovori su u toku – saopćili su iz FS Rusije za tamošnje medije.

Napuštanje UEFA-e

Ruske reprezentativne selekcije suspendovane su sa svih UEFA i FIFA turnira, kao i ruski klubovi od kada je počeo rat u Ukrajini.

Početkom godine čak se pojavila i vijest da FS Rusije razmatra mogućnosti istupanja iz UEFA i prelazak u Aziju, ali na taj korak se ruski fudbalski čelnici za sada još nisu odlučili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.