JUŽNA AMERIKA

Brazil slavio, ali makazice Kolumbijca će se pamtiti

Majstorija turnira koja će se još dugo prepričavati

Diaz: Postigao fenomenaln gol. 90min

N. D.

28.3.2023

Brazil je nastavio pohod ka završnici Kopa Amerike u maksimalnom stilu, upisali su i treću pobjedu na turniru koji se održava u njihovoj zemlji, ali su tom prilikom vidjeli majstoriju turnira koja će se još dugo prepričavati. Kolumbijci su postigli gol za TV špice, a Brazilci su morali da put do pobjede potraže tek u 100. minutu!

Poslije dvije ubjedljive startne pobjede protiv Venecuele i Perua, "selesao" je morao na megdan Kolumbiji i malo je nedostajalo da ostanu kratkih rukava.

Poveli su igrači Kolumbije u 10. minuti. Centaršut Huana Kuadrada (Juan Cuadrado) na drugoj stativi pronalazi Luisa Dijaza, a ovaj maestralnim "makazicama" postiže pogodak za 0:1.

Ipak, iako je Kolumbija više od sat vremena imala prednost, na kraju su poklekli i ostali bez bodova. Prvo je u 78. minuti Renan Lodi pronašao Roberta Firmina koji glavom donosi izjednačenje.

Nejmar (Neymar) je jednom prilikom pogodio stativu, nije ga htio gol, a onda je u 100. minutu utakmice uspio da njegov centaršut iz kornera smjesti gdje treba, pronađe Kazemira, a igrač Real Madrida glavom matira Davida Ospinu za konačnih 2:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.