INCIDENT SA NAVIJAČIMA

PSV-u izrečena kazna zbog navijača koji je napao srbijanskog golmana

UEFA je naredila da će dijelovi Philips stadiona biti zatvoreni za narednu utakmicu, a klub je kažnjen sa oko 20.000 eura

PSV: Kažnjeni sa nešto manje od 20.000 eura zbog incidenta protiv Sevilje. Screenshot/Twitter

N. H.

31.3.2023

Iako je osobi koja je napala srbijanskog golmana Marka Dmitrovića izrečena zatvorska kazna i zabrana pristupa stadionu PSV-a, klub nije prošao ni približno loše zbog nereda izazvanog od strane njihovog navijača.

Podsjećamo, skandalozni incident se desio na utakmici protiv Sevilje u Evropskoj ligi, kada je navijač fizički nasrnuo na Dmitrovića. On se uspio odbraniti, ali scene su obišle svijet, pogotovo jer obračuni navijača i igrača nisu česta pojava.

Zbog toga posebno čudi poprilično blaga kazna za nizozemski klub. Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) je naredila da će dijelovi Philips stadiona biti zatvoreni za narednu utakmicu, a klub je kažnjen sa oko 20.000 eura kazne. 

Dosta veću kaznu, ali opet poprilično nisku, je dobio Ajntraht Frankfurt čiji su navijači izazvali ozbiljan sukob sa navijačima Napolija prije utakmice u Ligi prvaka. Oni će također imati zatvoren stadion za narednu utakmicu, a primorani su platiti 70.000 eura kazne. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.