NAPADAČ ČELZIJA

Haverc: Čudak sam što se tiče šećera, popio sam Coca-Colu nakon utakmice

Trebali su mi slatkiši jer mi oni daju snagu i energiju, rekao je

Kai Haverc. Screenshot

S. S.

4.4.2023

Napadač Čelzija Kai Haverc (Havertz) otkrio je kako se pokušao hraniti zdravo, ali da nije uspio ostvariti svoje namjere.

- Na početku smo u Londonu imali kuhara koji je svaki dan kuhao za nas. Iskreno, nisam se dobro osjećao. Totalni sam čudak što se tiče šećera. Jučer sam popio Coca-Colu nakon utakmice. Trebali su mi slatkiši jer mi oni daju snagu i energiju. Kuhar mi je rekao da prestanem s time. Prestao sam, ali tijelo mi nije dobro reagiralo - ispričao je Haverc za YouTube kanal Ehrenpflaume.

Kaže da su u Čelziju imali nutricionistu koji je govorio potpuno suprotno.

- Rekao je da mi trebaju Fanta ili Coca-Cola, svaki dan jedno piće. Na poluvremenu jedem gumene bombone, Skittlese ili nešto. Nakon što sam ponovno počeo uzimati slatko, imao sam puno energije - dodao je Haverc.

Nijemac je ove sezone postigao devet pogodaka u 37 nastupa za Chelsea. Londonski klub ga je 2020. godine doveo za 80 miliona eura iz Bajer Leverkuzena. Dosad je upisao 128 nastupa i zabio 32 gola za Čelzi. U njemačkoj reprezentaciji ima 34 utakmice i 12 golova. Ugovor s Čelzijem ima do ljeta 2025. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.