FK SARAJEVO

Varešanović: Favoriti smo, ali to treba pokazati na terenu

Bordo tim sutra u Zenici dočekuje Slogu

Varešanović: Ovo je za nas dobra prilika. FK Sarajevo

N. D.

6.4.2023

Ekipa Sarajeva sutra će u Zenici dočekati Slogu iz Doboja u narednom premijerligaškom ogledu. Bordo tim ima dvije pobjede u posljednja dva ogleda pa je sigurno raspoloženje na visokom nivou.

Neizvjesna utakmica

Šef stručnog štaba Sarajeva Mirza Varešanović očekuje neizvjesnu utakmicu.

- Našem voljenom gradu čestitam rođendan, a što se tiče utakmice, bit će neizvjesno. Svako svakoga može dobiti u našoj ligi, ali nadam se da ćemo biti pravi i fokusirani sto posto. Želimo pružiti dobru igru i ostvariti dobar rezultat. Favoriti smo, ali to moramo pokazati na terenu.

Idealna prilika za nas je da ostvarimo pobjedu bez obzira na stanje protivnika, mi moramo da razmišljamo o sebi i da idemo ka svom cilju. Ova nam je utakmica jako bitna, bitno je da budemo fokusirani i da nastavimo seriju dobrih rezulata - kazao je Varešanović.

Karakter, volja i želja

Kako je naglasio, utakmica iz Tuzle može mnogo pomoći ekipi u narednim ogledima.

- Mnogo će nam pomoći ta utakmica. Vidjeli smo da imamo kvalitet, a bili smo u minusu. Pokazali smo karakter, volju i želju. Mislim da nam je ta utakmica itekako dobro došla. Uspjeli smo se vratiti nakon 2:0, a iskreno se nadam da više nećemo biti u takvoj situaciji da ganjamo rezultat. Ne smije nam se ponoviti takav ulazak u utakmicu. Mi smo nova ekipa, treba nam vremena, još uvijek smo u procesu stvaranja ekipe - naglasio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.