KRISTOF GALTIJE

Trener PSG-a suočen s ozbiljnim optužbama: Prijete mu smrću zbog rasizma

PSG je odlučio da otvori internu istragu, samo tri dana prije ključnog meča protiv Lensa

Galtije zaprepašten saznanjem. GE football

Z. K.

13.4.2023

Trener PSG-a Kristof Galtije (Christophe Galtier) suočen je s ozbiljnim optužbama za rasizam iz perioda dok je trenirao Nicu, a kako prenosi "Le Parisien", Galtijev broj telefona se proširio društvenim mrežama nakon čega je, navodno, primio gotovo 5.000 poziva i poruka mržnje, uključujući prijetnje smrću.

Ima tjelohranitelje

Zato od jučer Galtije u pratnji ima telohranitelje i ništa ne prepušta slučaju. Poznati novinar Romain Molina objavio je e-mail u kojem je bivši sportski direktor Nice Žulijen Furnije (Julien Fournier) optužio Galtijera da je od njega zahtijevao da za Nicu ne igraju crnci ili muslimani, što je izazvalo burne reakcije u Francuskoj.

PSG je odlučio da otvori internu istragu, samo tri dana prije ključnog meča protiv Lensa, koji je drugi na tabeli sa samo šest bodova manje od Parižana. Trener, duboko pogođen ovim optužbama, negira da je davao takve komentare.

Kraj karijere

Njegov advokat rekao je u saopćenju za javnost da je Galtije zaprepašten saznanjem za uvredljive i klevetničke izjave i da je pravna akcija moguća.

Ipak, ukoliko se optužbe ispostave tačnim, to bi moglo značiti i kraj ozbiljne karijere za njega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.