TRENER SARAJEVA

Varešanović: Imamo kvalitet, znam da možemo dobijati ovakve utakmice

U povratku na stadion Koševo viđena je jedna teška utakmica između Sarajeva i Tuzla Cityja u kojoj je slavio Bordo tim

Varešanović: Najvažnija su tri boda. Screenshot/Instagram

N. H.

23.4.2023

U povratku na stadion Koševo viđena je jedna teška utakmica između Sarajeva i Tuzla Cityja. Bordo tim je upisao novu pobjedu i približili su se borbi za Evropu, a čovjek odluke je bio Daniel Avramovski u 28. minuti.

- Čestitam igračima na pobjedi, a čestitam i Tuzli na korektnoj utakmici i na dobroj igri. Znali smo da su opasna ekipa i da imaju brze igrače prema naprijed. Tradicija nam također nije išla u našu korist, nismo ih dobili u pet utakmica, a izgubili smo od njih u Zenici sa 5:1. Očekivali smo tešku utakmicu. Nismo pružili ni blizu onakvu igru kakva se od nas očekuje, ali pritisak je bio prevelik. Vratili smo se na naš stadion, a približili smo se i poziciji koja vodi u Evropu, tako da su nama danas bila najvažnija tri boda, bez obzira na igru - kazao je Varešanović i dodao:

- Htio bih se zahvaliti publici na podršci koju su igrači imali i hvala im na tome. Mislim da ih je publika vodila do ove teške pobjede.

Uzrok slabije igre

Objasnio je i uzroke lošije igre njegovog tima.

- Imali smo devet igrača sa dva žuta kartona, bili smo opterećeni i nikako nismo mogli da se oslobodimo tog pritiska. Uticala je i činjenica da prvi put igramo na stadionu Koševo sa ovom ekipom. Nije opravdanje, ali i mi nekad moramo da odigramo ovakvu utakmicu. Najbitniji su bodovi, prije smo igrali dobre utakmice, promašivali puno šansi i ostajali bez bodova.

Mi moramo igrati i ovakve utakmice ako želimo da uhvatimo Evropu. Opet se vraćam na to da nam je Široki Brijeg na polusezoni bježao 11 bodova, a sada smo mi ispred. Bit će slabijih utakmica, ali najbitnije je da smo osvojili tri boda - istakao je trener Sarajeva.

Slijede teže utakmice

- Slijede utakmice sa direktnim konkurentima za mjesto koje vodi u Evropu. Spremit ćemo se, možemo se nositi sa svima, to su pokazali i naši rezultati. Ovo nam je peta pobjeda u nizu sa onom utakmicom protiv Sloge, kao što sam ranije rekao. Bez obzira na to što su protivnici direktni konkurenti za Evropu, ja vjerujem u nas, znam da imamo kvalitet - poručio je Varešanović, dodavši:

- Ekipa je dovoljno iskusna da iznese ovakav meč, ali ne smijemo zanemariti ni da je Tuzla odigrala dobar meč. Pokazali su da ne pripadaju u donji dio tabele. Isto tako, sve ekipe koje dođu na Koševo dođu rasterećeno jer znaju da nemaju šta izgubiti.

Sarajevo trenutno četvrta ekipa na tabeli, a imaju isti broj bodova kao i gradski rival Željezničar koji se nalazi na trećoj poziciji, koja vodi u evropska takmičenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.