ENGLESKA PREMIJER LIGA

Gundoan poveo Mančester siti do pobjede: Čelzi napokon upisao pobjedu

Njemački reprezentativac je imao priliku da postigne i het-trik, dok se Čelzi provukao u posljednjim minutama utakmice

Gundoan: Postigao 2 gola. AP

6.5.2023

U popodnevnom terminu engleske Premijer lige Mančester siti je na svom Etihad stadionu pobijedio Lids. Utakmica je završila rezultatom 2:1.

Igrač odluke za Građane je bio Ilkaj Gundoan (Ilkay Gundogan).

Gundoan je u 19. minuti prvi put pogodio na asistenciju Rijada Mareza (Riyad Mahrez). Alžirac mu je loptu vratio na ivici šesnaesterca i on je pogodio lijepo plasiranim udarcem. 

Ista akcija se ponovila osam minuta kasnije. Marez je prošao po desnoj strani, vratio je u sredinu na nekih 18 metara od gola za Gundoana, a on odličnim udarcem pogađa za 2:0. 

Imao je priliku da dođe i do het-trika, ali je promašio penal, koji mu je poklonio Haland (Haaland) da ošuta, što je jako razljutilo Pepa Gvardiolu (Guardiolu)

Man City VS Leeds - Pep Guardiola reaction after Haaland gives the penalty to Gundogan to take, and he misses.
by u/Sal21G in soccer

Samo minut kasnije Lids je preko španskog napadača Rodriga pogodio za 2:1 i neizvjesnu završnicu, ali više od toga nisu mogli. 

Mančester siti je trenutno prvi sa 82 boda, što je dovoljno za četiri boda više od drugoplasiranog Arsenala. Lids je 17. sa 30 bodova i njima predstoji opaka borba za opstanak. 

Čelzi je pod Lampardom napokon upisao pobjedu. Oni su slavili kod Bornmuta rezultatom 1:3. 

Čelzi je poveo golom Konora Galahera (Connor Gallagher) koji je glavom pogodio na asistenciju Ngola Kantea u 9. minuti. 

Mateus Vinja (Vina) je izjednačio dvanaest minuta kasnije. On je poslije odličnog prodora jakim udarcem zatresao mrežu gostiju. 

Ipak, Plavci iz Londona su uspjeli na kraju slaviti. Prvo je Beona Badiašil (Benoit Badiashile) pogodio u 82. minuti, poslije odličnog ubačaja iz slobodnog udarca Hakima Ziješa (Ziyech), da bi četiri minute kasnije i Žoao Feliks (Joao Felix) postavio konačni rezultat.

Čelzi je sada 11. sa 42 osvojena boda i tako su prekinuli dugi niz poraza, dok je Bornmut 14. sa tri boda manje. 

U preostale dvije utakmice iz ovog termina Totenhem je golom Herija Kejna (Harry Kane) slavio protiv Kristal Palasa, a Vulvsi su identičnim rezultatom pobijedili Aston Vilu. Na toj utakmici je bio strijelac Toti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.