SPRIJEČIO VEĆI INCIDENT

Huligani AZ-a krenuli prema porodicama igrača Vest Hema: Na put im je stala legenda s tribine

Knolsi, stariji navijač Čekićara, sam je zaustavio huligane na stepenicama

Navijač koji je spasio porodice igrača Vest Hema. Screenshot/Twitter

N. H.

19.5.2023

Neviđeni napad huligana na obične gledatelje, porodice fudbalera suparničkog kluba, šokirao je fudbalski svijet.

Nakon što je Vest Hem i u uzvratnoj utakmici polufinala Konferencijske lige kod AZ-a pobijedio 1:0, te se tako s ukupnih 3:1 plasirao finale, njegovi igrači su historijski uspjeh slavili na terenu. 

Ipak, tada ih je zgrozilo ono što su vidjeli na tribinama. Huligani koji prate AZ preskočili su ogradu svoje tribine i u pokušaju da prodru prema navijačima Vest Hema na drugom kraju stadiona, krenuli su prema loži i napali porodice igrača gostiju.

Policija i redari su reagirali sporo pa su bijesni igrači Vest Hema sami krenuli da spase porodice.

Na snimcima se vidi kako Majkl Antonio (Michail) i Flin Dauns (Flynn Downes) preskaču reklamne panoe te se tuku sa čuvarima kako bi se probili do lože i spasili svoje voljene od huligana. 

Fudbaleri Vest Hema pokušavali su se probiti do najmilijih kako bi ih zaštitili, ali nisu uspijevali.

Zato je to nevjerovatno hrabro i efikasno radio jedan vremešni navijač „Čekićara“. Praktično sam na vrhu stepenica koje vode na tribinu stao je na crtu hordi nizozemskih huligana te ih udarcima obarao jednog po jednog i tako spriječio teške posljedice.

Ubrzo mu je stiglo pojačanje, a čim su na društvenim mrežama objavljene fotografije impresivnog krupnog, starijeg navijača Vest Hema, odmah su ga prepoznali brojni navijači.

- Pa to je Knolsi, legenda engleskih tribina još od 80-ih! Čovjek koji živi za Vest Hem - javili su se i oni koji su bili u neposrednoj blizini haosa te svjedočili da je ovaj navijač spasio djevojku Tila Kerera (Thilo Kehrer), defanzivca voljenog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.