NEVOLJE ZA "STARU DAMU"

UEFA zadaje Juventusu posljednji udarac, Alegri ogorčen: Nevjerovatno je šta nam rade

Neka samo odluče gdje žele da bude Juventus, kažu nam i riješe problem, rekao je Alegri nakon kazne Fudbalskog saveza Italije

Masimilijano Alegri. Twitter

E. Ć.

23.5.2023

Nakon što je Fudbalski savez Italije kaznio Juventus i oduzeo mu deset bodova, pojavile su se informacije da i UEFA razmatra kaznu za "Staru damu".

Navodno će UEFA, čak i da Juve izbori plasman u Evropu, izbaciti ga zbog stavova uprave ovog kluba o Superligi.

UEFA će u tom slučaju iskoristiti kaznu italijanskog saveza kao razlog izbacivanja, a u Juventusu su spremni i na takav scenarij. 

Podsjetimo, Juventus je pod vodstvom bivšeg gazde Andrea Anjelija (Agnelli) bio jedan od glavnih zagovaratelja Superlige.

U međuvremenu se oglasio trener Juventusa Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri).

- Želim da istaknem jednu stvar. Juventus je drugi na tabeli, to smo zaradili na terenu. Sve prihvatamo, ali zaista se nadam da će se ovo riješiti jednom zauvijek.

Neka samo odluče gdje žele da bude Juventus, kažu nam i riješe problem… Ovo je nedostatak poštovanja prema ljudima koji rade u klubu, igračima i trenerima. Ne govorim im šta da odluče, samo ih molim da konačno to učine. Ovo je prosto nevjerovatno i što je dosta, dosta je - rekao je Alegri.

Juventus je jučer izgubio od Empolija 4:1.

- Ne smijemo da tražimo alibije i izgovore, pošto smo mi Juventus. Navikli smo da pobjeđujemo ili se bar borimo za pobjedu. Ostaju još dvije utakmice, moramo da se držimo zajedno. U sljedećem kolu dolazi nam Milan - poručio je Alegri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.