ENGLESKA

Totenhem našao novog trenera u Nizozemskoj: Pomoćnik će mu biti Mostarac

Marino Pušić je glavni pomoćnik Arnea Slota s kojim je osvojio titulu prvaka Nizozemske

Pušić i Slot. Vandaaginside.nl

N. H.

23.5.2023

Nakon odlaska Italijana Antonija Kontea (Conte), Totenhem je u potrazi za novim šefom stručnog štaba.

Zamjena iz Nizozemske

Kako Daily Mail piše, oni su rješenje svojih problema pronašli u Nizozemskoj, u ekipi Fejnorda. Trener Arne Slot je osvojio prvi naslov prvaka nakon šest godina.

Slot u ugovoru sa Fejnordom ima odštetnu klauzulu od šest miliona eura, ali ona ne može biti aktivirana prije ljeta 2024. godine. Ipak, Daily Mail tvrdi da će ga Fejnord pustiti za 12 miliona eura, što ne bi trebao biti preveliki problem za londonsku ekipu.

- Očekuje se da će Slot sa sobom u London povesti i Marina Pušića koji mu je već dvije godine pomoćni trener. Oni su dobro sarađivali u šampionskoj sezoni u Feyenoordu, a prvi igrač kojeg će pokušati dovesti je Feyenoordov veznjak Orcun Kokču - piše Daily Mail.

Mostarac glavni pomoćnik

On bi sa sobom trebao dovesti i svog pomoćnika Marina Pušića, rođenog u Mostaru.

On je karijeru počeo u Veležu, prije nego što je kao junior otišao u Crvenu zvezdu, a bio je dio ekipi koja je osvojila Ligu prvaka 1991. godine. Nakon toga se vratio u Velež, da bi ponovo napustio Rođene, ovaj put zaputivši se u Nizozemsku i ekipu De Grafšapa.

Pušić je bio pomoćni trener u Tventeu, Az Alkmaru, prije nego što je postao pomoćnik Arnea Slota.

Slot je trenersku karijeru započeo u Alkmaru 2019. godine, te je u sezoni 2019./2020. uspio završiti kao drugi, ali ga to nije spasilo od otkaza u toj ekipi.

On je nakon toga prešao u Fejnord, s kojim je, uz osvojenu titulu prvaka Nizozemske, igrao i finale Konferencijske lige. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.