LEGENDA LONDONSKOG KLUBA

Lampard iskren nakon užasne sezone Čelzija: Standardi u ekipi su nikad niži

Frank Lampard je pokušao spasiti sezonu, ali bivšem igraču ove ekipe, te sadašnjem treneru to nije pošlo za rukom

Lampard: Standardi u Čelziju nikad nisu bili niži. AP

N. H.

29.5.2023

Iza Čelzija je najgora sezona u posljednjih 20 godina. Londonski klub je u posljednjih nekoliko sezona potrošio ogroman novac na pojačanja, a posebno je slučaj u posljednja dva roka otkad je klub preuzeo Tod Bejli (Todd Boehly).

Sve to je bilo dovoljno tek za 12. mjesto u Premijer ligi. Ceh za to je platila igračka legenda Frank Lampard, koji je pokušao spasiti sezonu, ali nije uspio. Na klupi će ga zamijeniti Maurisio Početino (Mauricio Pochettino).

Sezonu je započeo Tomas Tuhel (Thomas Tuchel), ali mu je nakon poraza od Dinama u prvom kolu Lige prvaka uručen otkaz. Njega je zamijenio Grejam Poter (Graham Potter), ali ni trener za kojeg su izdvojili više od 20 miliona funti se nije snašao. Nakon užasnih partija i tek 14. mjesta u ligi, na klupu je došao Lampard.

- Standardi u ekipi su nikad niži. Sad mogu biti iskren u vezi s tim, jer je ovo moja posljednja utakmica – istakao je Lampard pa dodao:

- Moramo gurati jedan drugoga i biti kompetitivni. Svaka vrhunska ekipa to ima. Kada sam stigao, vrlo brzo sam uvidio da toga ovdje nema. Veliki sam ljubitelj Početina kao trenera. Mislim da je veoma dobar, ali da stvar nije u pojedincu – zaključio je Lampard.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.