NAPULJ

Donio im je titulu, oni mu ukrali automobil: Sada su mu vratili dio

Lućiano Spaleti i navijači Napolija nisu uvijek bili u dobrim odnosima, ali pobjede sve rane liječe

Spaleti: S volanom ukradenog automobila. Screenshot/Twitter

N. H.

7.6.2023

Lućiano Spaleti (Luciano Spalletti) vodio je Napoli samo dvije sezone, ali je s njim uspio ostvariti historijski uspjeh. U nedavno završenoj sezoni osvojio je titulu prvaka italijanske Serije A, prvi put od 1990. godine i ere Diega Maradone.

Osim toga, Napoli je pod Spaletijem prvi put u historiji izborio četvrtfinale Lige prvaka.

Spaleti je nakon tih uspjeha postao heroj Napulja, iako je odmah nakon proslave Skudeta objavio da odlazi kako bi se godinu odmorio od ludog grada i kluba.

On nije uvijek bio heroj Napolitanaca. U jesen 2021. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što je preuzeo klub, navijači Napolija su mu ukrali automobil. Omiljeni automobili Italijana, Fiat Panda, a obećali su mu vratiti velikim transparentom obješenim pred stadionom, na kojem je pisalo: „Spaleti, vratit ćemo ti Pandu čim odeš iz kluba“. 

I stvarno, ultrasi Napolija održali su riječ, barem djelimično. Došli su na Spaletijevu oproštajnu konferenciju za medije s istim onim transparentom.

Nosili su ga maskirani navijači, a zamaskirani su bili i ultrasi koji su glumili dostavljače s velikim paketom adresiranim na Spaletija.

On je zaprepašten otvorio kutiju da bi zatim počeo da se smije kada je vidio šta je u njoj. U kutiji su stajali volan od Pande, te dva CD-a koja je imao u automobilu kada su mu ga ukrali. Spaleti je sjajno raspoložen napravio još nešto. Potpisao je priznanicu navijačima Napolija da su mu vratili Pandu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.