TRAGIČAR INTERA

Lukaku na udaru kritika: Ako se još pitate zbog čega je Džeko dobio prednost, pogledajte video

U Belgiji su i dalje u nevjerici zbog Svjetskog prvenstva, pišu korisnici Twittera aludirajući na nevjerovatan promašaj protiv Hrvatske

Lukaku: Mogao je biti junak. AP

E. Ć.

11.6.2023

Inter je jučer izgubio u finalu Lige prvaka odigranom u Istanbulu od Mančester sitija (1:0).

Siti je prvi put u svojoj historiji postao prvak Evrope i to zahvaljujući pogotku veznjaka Rodrija u 68. minuti. 

Sve je moglo biti drugačije na stadionu Ataturk u Istanbulu da je Romelu Lukaku iskoristio kolosalnu priliku u 88. minuti utakmice.

Nešto prije velike šanse Lukaku je izblokirao pokušaj svog saigrača Federika Dimarka (Federico Dimarco) zbog čega se našao na udaru kritika fudbalskih fanova.

Nije ovo prvi put da Lukaku nespretnim postavljanjem donosi štetu Interu.

Prvo je to učinio u finalu Evropa lige 2020. godine. Sevilja je pobijedila Inter sa 3:2, a Belgijanac je od junaka postao tragičar.

On je golom iz penala u 5. minuti doveo Inter u vodstvo, a onda je u 74. minuti postigao autogol za 3:2 i Sevilja je osvojila trofej.

Ovo je bilo zaista nesretno, Lukaku je refleksno postavio nogu, lopta ga je pogodila i završila u mreži.

Belgijanac je više bio kritikovan zbog lošeg postavljanja. Tako je sezonu poslije bio kriv što je Inter ispao u grupnoj fazi Lige prvaka.

U samom finišu posljednje utakmice Aleksis Sančez (Alexis Sanchez) je glavom šutirao, lopta je išla prema golu Šahtara, a ali je na putu ka mreži pogodila Lukakua. 

Utakmica je završila 0:0, a Inter je na kraju ispao iz Lige prvaka.

- Možda mislite zbog čega je Džeko počeo? Lukakua niko ne bi stavio u veliku utakmicu. U Belgiji su i dalje u nevjerici zbog Svjetskog prvenstva - stoji u opisu objave aludirajući na Lukakuov veliki promašaj protiv Hrvatske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.