USUSRET UTAKMICI

Hadžibegić u tajnosti sprema "Zmajeve": Džeko se priključio treninzima

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u narednih nekoliko dana igrati dvije bitne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine

Trening reprezentacije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
N. H.

13.6.2023

A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je nastavila pripreme za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine koje će igrati protiv Portugala i Luksemburga.

Dolazak Džeke

Prvi trening je sa svojim kolegama iz reprezentacije odradio i Edin Džeko, kapiten „Zmajeva“ koji je zbog nastupa u finalu Lige prvaka bio odsutan u prvih nekoliko dana priprema. Atmosfera u Trening centru Nogometnog saveza BiH i jutros je bila na zavidnom nivou, sigurno dodatno podgrijano dolaskom kapitena.

- Dolaskom Džeke kompletirana je ekipa. Drago mi je da je zdrav, jeste da je umoran, a danas i sutra ćemo vidjeti kakve su njegove fizičke mogućnosti – kazao je selektor Hadžibegić na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Izostanci igrača

Selektor je istakao kako je Džeko umoran i da će testovi pokazati njegove fizičke mogućnosti u ovom trenutku. Hadžibegić će biti lišen usluga bitnih članova reprezentacije poput Radeta Krunića i Ermedina Demirovića u naredne dvije utakmice.

Jutrošnji trening je bio prvi koji je zatvoren za medije. Dosadašnji su obavljeni pred prisustvom medija, a od danas oni su zatvoreni za javnost i selektor Hadžibegić će u tajnosti spremati taktiku za Portugal. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.