PRIJATELJSKA UTAKMICA

Okupila se mlada reprezentacija, "Zmajići" se spremaju za duel sa Turskom

Trebala nam je ovakva jedna utakmica protiv kvalitetnog protivnika, što Turska sigurno jeste, rekao je selektor Janković

Mlada reprezentacija trenirala u Butmiru. FS BiH

E. Ć.

16.6.2023

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine se okupila, a jutros su "Zmajići" u teretani, a danas je na rasporedu još jedan trening u Butmiru.

Naša mlada reprezentacija će odigrati prijateljski sa Turskom, a Selektor Igor Janković o ovoj reprezentativnoj akciji kaže:

Nezgodan termin

- Malo je nezgodan termin, jer neki su igrači počeli pripreme, neki nisu. Međutim, oni su profesionalci i spremni su došli na ovo okupljanje. 

Trebala nam je ovakva jedna utakmica protiv kvalitetnog protivnika, što Turska sigurno jeste. To će nam pokazati na kojem smo nivou. Ako ponovimo igre iz prethodnih utakmica, vjerujem da rezultat neće izostati.

Igrači motivisani

Janković je još dodao:

- Na startu se vidi na igračima da su motivisani da naprave što bolji rezultat i da pokažu da mogu ostvariti plasman na veliko takmičenje. Svi vjerujemo da je to moguće jer se radi o zaista talentovanoj generaciji.

Igrači će se u Sarajevu pripremati do 18. juna kad putuju u Istanbul. Meč će biti odigran na stadionu Ejup 20. 06. u 20:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.