REPREZENTATIVAC SRBIJE

Novopazarac Erhan Mašović na udaru srbijanske javnosti: Poručili mu da igra za Bosnu

Mašović nije pjevao himnu Srbije na prijateljskoj utakmici protiv Jordana

Mašović: Nije pjevao himnu. Screenshot/Twitter

N. H.

19.6.2023

Standardni član reprezentacije Srbije Erhan Mašović ponovo se našao na udaru javnosti zbog toga što nije pjevao himnu „Bože pravde“.

Novopazarac koji pokriva poziciju štopera odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Srbije nad Jordanom (3:2) koji se igrao u Beču.

Javnosti u Srbiji nije promaklo što Mašović ni ovoga, kao ni prije godinu dana pred utakmicu sa Slovenijom nije pjevao himnu. 

- Zanimljivo je da i ovoga puta himnu nije pjevao Erhan Mašović, dok je Japanac, Kacuhito Kinoši, oduševio navijače – pišu na portalu Srpski Insajder.

Također, čitaoci ovog portala nisu imali previše razumijevanja za Mašovića i njegovu odluku.

- „Više Japanac poštuje Srbiju, nego oni koji su rođeni za nju, sramota“, „Ne znam zašto muslimani igraju za Srbiju ako je ne osjećaju kao svoju zemlju, igrajte za Bosnu“ – neki su od komentara.

Podsjetimo, ovo nije prvi slučaj da reprezentativac Srbije ne želi pjevati himnu ove zemlje. Adem Ljajić svojevremeno također nije želio pjevati „Bože pravde“ zbog čega ga je tadašnji selektor, pokojni Siniša Mihajlović izbacio iz nacionalnog tima.

Mašović je trenutno član njemačkog Bohuma u kojem je ove sezone odigrao 29 utakmica u početnoj postavi, a postigao je i četiri gola.

Prije ovog tima nastupao je za Horsens, Trenčin, Klub Briž, Čukarički. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.