OBJASNIO ŠTA SE DOGODILO

Zvjezdan Misimović za "Avaz": Nisam psovao novinarima, hvala Bogu na baražu

Teška je situacija. Imali smo povoljnu grupu i mislim da smo ove kvalifikacije sada maltene prokockali, poručio je Misimović

Misimović: Moramo analizirati kako dalje. FS BiH

21.6.2023

Fudbaleri Bosne i Hercegovine razočarali su naciju i priredili im jedan od najneugodnijih poraza u historiji. "Zmajevi" su na Bilinom polju izgubili od Luksemburga sa 2:0 u 4. kolu kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Nakon utakmice upriličena je press konferencija na kojoj se obratio selektor Faruk Hadžibegić. Međutim, selektorovo obraćanje novinarima u jednom trenutku prekinuo je Zvjezdan Misimović.

Opsovao u afektu

Nekadašnji reprezentativac, a sada direktor "A" selekcije BiH je ušao u prostoriju gdje se održavala press konferencija i onda je nešto opsovao. Novinari su mislili da je psovka bila upućena njima, no Misimović tvrdi da je opsovao u afektu i da nikoga nije vrijeđao.

- Presica se odužila. Bila je puno duža nego inače, a igrači su čekali u autobusu. Zamolio sam PR-a Dinku Čeku da prekine, pitao ga može li, a on je rekao da ne može, pa sam ja onda u afektu izgovorio "A u pi**u materinu". 

Nisam nikoga vrijeđao. Naročito ne novinare. Normalno, izvinjavam se za te riječi, bile su u afektu i situaciji kakva jeste, ali nisam nikome psovao, niti sam htio nekoga vrijeđati. Možda neki hoće da iskoriste, da naprave nešto, ali sve okej - rekao je Zvjezdan Misimović za portal "Avaza".

Novinari radili svoj posao

Misimović je naveo da su igrači čekali, a da razumije da su svi zbog rezultata bili razočarani.

- Novinari su radili svoj posao. Sigurno da su svi razočarani rezultatom, očekivali su mnogo više i nije idealno - dodao je Misimović.

Protiv Luksemburga je upisan, vjerovatno, najneugodniji poraz u historiji reprezentacije. I atmosfera oko reprezentacije se popravila uoči kvalifikacionog ciklusa, a sada se ponovo sve pokvarilo.

- Teška je situacija. Imali smo povoljnu grupu i mislim da smo ove kvalifikacije sada maltene prokockali. Sada će biti gotovo nemoguće, moramo realni biti. Hvala Bogu, imamo taj baraž. Sada moramo sjesti i analizirati, ovako sigurno ne može dalje.

I normalno, razumijem navijače da su razočarani. Zvižduci su razumljivi, imaju pravo na to. Plaćaju karte da gledaju utakmicu i sigurno očekuju više. Možemo više i moramo više - naglasio je Misimović.

Učiniti najbolje

Mnogi navijači bh. reprezentacije traže odlazak selektora Faruka Hadžibegića. Misimović nije želio pričati o tome dan nakon utakmice.

- Rekao sam da ćemo sve staviti na sto i analizirati i učiniti najbolje za reprezentaciju BiH, što je primjeran cilj.

Imamo dodatnu šansu s tim baražom i moramo sve učiniti da se kvalifikujemo na Euro, što nam je cilj bio i otpočetka - kazao je Misimović.

"Zmajevi" su u dosadašnje četiri utakmice sakupili tri boda i imaju već sedam manje od drugoplasirane Slovačke. 

Gotovo je nemoguće da se bh. fudbaleri mogu plasirati na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije. No, tu je baraž, a kvalifikacije bi mogle poslužiti za eventualno uigravanje.

- Uvijek smo govorili da nemamo prostor da se uigravamo. Možda iskoristiti ostatak kvalifikacija, ali nema predaje - poručio je Zvjezdan Misimović za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.