SELEKTOR BIH

Je li se rugao navijačima: Pojavio se snimak, Hadžibegić čudnim pokretima privukao pažnju

Navijači su tokom meča, a i nakon kraja utakmice zviždali fudbalerima i selektoru Faruku Hadžibegiću, kojem su i skandirali "Faruk odlazi"

Čudni pokreti Hadžibegića. Screenshot

E. Ć.

22.6.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine osramotila se u utorak i na domaćem terenu izgubila od Luksemburga (0:2) u okviru kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Navijači su tokom meča, a i nakon kraja utakmice zviždali fudbalerima i selektoru Faruku Hadžibegiću, kojem su i skandirali "Faruk odlazi".

Pristalice reprezentacije nisu zadovoljne Hadžibegićem, a na društvenim mrežama se pojavio snimak incidenta selektora "Zmajeva".

Na snimku se vide čudni pokreti selektora Hadžibegića nakon prozivki s tribina. 

@omrc_ii

Ovako treba trener da se ponasa

♬ original sound - imran

Hadžibegić je imao verbalni sukob s pojedinim navijačima nakon poraza od Slovačke (2:0) u okviru 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Podsjetimo, "Zmajevi" nakon četiri odigrane utakmice imaju samo tri boda - pobjeda protiv Islanda i porazi od Slovačke, Portugala i Luksemburga.

- Teško je objasniti. Pustit ću svima da daju svoju viziju utakmice. Moja jedina odgovornost je da preuzmem odgovornost za sve. Mi smo sada došli u praktično izgubljenu situaciju.

Moramo pobijediti sve do kraja kako bi se plasirali na EP, a na nama je da analiziramo zašto smo tako fizički pali. Prije tri dana pohvala za dobru igru protiv Portugala i to prvo poluvrijeme i onda ovaj pad.

U timu imamo igrača koji ne mogu igrati ono što smo zamislili. Bilo je i povreda, ali ne mogu objašnjavati sve i ne želim. Neka svako za sebe analizira razloge poraza.

Nemamo opravdanja. Ovo je naša realnost. Došli smo u tešku situaciju. Na nama je, na meni konkretno je ostalo da analiziramo i da vidimo šta možemo uraditi s ovom ekipom - rekao je Hadžibegić nakon utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.