BIVŠI FUDBALER KRALJEVA

Bejl: U Realu se poštuje samo jedna riječ, u suprotnom je smak svijeta

Kad uđete u svlačionicu osjećate se kao pobjednik. Naravno, tamo je bilo puno sjajnih igrača, ali svejedno je teško objasniti, rekao je Velšanin

Bejl: Devet godina proveo u Realu. Twitter

E. Ć.

22.6.2023

Geret Bejl (Gareth Bale) je od januara u igračkoj penziji, a sada je prilikom razgovora s Džermajnom Dženasom (Jermaine Jenas) i Piterom Kraučom (Peter Crouch) govorio o periodu provedenom u Real Madridu.

Bejl je bio član Reala devet godina, od 2013. do 2022. godine, a u tom periodu s "Kraljevima" je osvojio sve što je mogao osvojiti.

Veći pritisak

Velšanin je u svojoj karijeri igrao još za Sautempton, Totenhem i Los Anđeles, ali ističe kako je u Realu pritisak veći nego i u jednom drugom klubu.

Bejl je naglasio kako se u Real Madridu poštuje samo jedna riječ, a to je pobjeda.

- Jednostavno, to je tako. Kad uđete u svlačionicu osjećate se kao pobjednik. Naravno, tamo je bilo puno sjajnih igrača, ali svejedno je teško objasniti. Pobjeda je u mentalitetu kluba - rekao je Bejl.

Ispričao je i kako je bilo izgubiti kada ste u Real Madridu.

- Užasno. Kao da je smak svijeta. Razapinju vas, idete kući depresivni - naveo je Bejl.

Pobjednički mentalitet

Ono što je krasilo Real, naročito onaj koji je tri puta zaredom osvojio Ligu prvaka, je pobjednički mentalitet. Prisjetio se i finala iz 2018., kada je Real pobijedio Liverpul sa 3:1, a on je postigao dva gola.

- Sjećam se razgovora s igračima Liverpoola prije utakmice. Imali su problema sa spavanjem, bili su nervozni... Mi smo imali drugačiji mentalitet. Nas je zanimala samo pobjeda, iako su oni bili favoriti - rekao je Bejl.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.