BIVŠI FUDBALER REALA

Bejl: Znam pričati španski, ali nisam to želio raditi

Geretu Bejlu se zamjeralo što za devet godina provedenih u Madridu nije naučio španski jezik

Bejl: Otkrio da zna pričati španski. AP

N. H.

10.7.2023

Geret Bejl (Gareth Bale) otišao je u penziju nakon turbulentnog kraja karijere u Madridu i kratke epizode u LA Galaksiju. 

Krilni napadač je ostavio dubok trag u Realu i ostat će upamćen kao legenda i kao igrač od kojeg su navijači uvijek očekivali više.

Zbog posljednjih sezona, u kojima je više razmišljao o igranju golfa, reprezentaciji Velsa i novcu koji je zarađivao sjedeći na klupi, dio navijača mu je okrenuo leđa. 

Zamjeralo mu se i to što od 2013. do 2022. godine, koliko je bio pod ugovorom s Realom, otkrio da nikad nije naučio španski jezik, ali Bejl sada tvrdi drugačije.

- Želio sam igrati za Real i doživio sam s njim neke nevjerojatne trenutke. Ali bilo je i onih teških, u kojima se osjećate usamljeno jer vas svi napadaju i zvižde vam. 

Kad potpišete za Real, očekuje se da budete svugdje i sve radite. Ja nisam takav. Ja sam samo želio igrati fudbal i potom nestati opet u tami - rekao je i dodao:

- Mogao sam pričati španski jezik, ali nisam to želio. Želio sam svoje stvari sačuvati za sebe i nemati strku. 

Možda su me zato i napadali, zato što nisam mnogo otkrivao. Nisu me shvatali – dodao je legendarni Velšanin o vremenu provedenom u Madridu. 

Bejl je za Madriđane odigrao 258 utakmica, a postigao je 106 i asistirao za 67 golova. Slavio je pogotke u finalima Lige prvaka, osvojio pet trofeja u tom takmičenju, bio trostruki prvak Španije i ukupno s Realom dohvatio 15 titula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.