PRVI ČOVJEK SARAJEVA

Mirvić najavio novu akviziciju Sarajeva: Uzeli smo crveni taksi

Ismir Mirvić je odlučio dovesti igrače s kojima će moći napraviti veliki rezultat

Mirvić: Najavio novo pojačanje. FK Sarajevo

N. H.

28.6.2023

Prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić odlučio je ovog ljeta uraditi pravi posao sa klubom i čini sve da dovede najbolje moguće igrače u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Prema svemu sudeći, Mirvić je potvrdio još jednu nevjerovatnu kupovinu Bordo kluba, a njegova objava na Instagramu je napravila pravu pomamu među navijačima Sarajeva.

Mirvić je na Instagramu podijelio sliku s bajramskom čestitkom. Među komentarima ostao je upečatljiv jednog pratioca koji je napisao „Nego treba li otići po Kevina?“, misleći na Kevina Viverosa, kolumbijskog krilnog napadača koji se povezuje sa Sarajevom.

- Crveni taxi smo uzeli – napisao je Mirvić, svjestan da je Viveros već tu i da se samo čeka potpis ugovora i zvanična potvrda. 

Objava Ismira Mirvića na društvenim mrežama. Screenshot/Instagram

Ismir Mirvić je možda i najzaslužniji za nevjerovatan rast Sarajeva u posljednjim mjesecima. Odlučio je dovesti prave igrače kako bi se napravio rezultat, a očigledno ni cijena nije bitna.

Tokom zimskog roka su dovedena imena poput Renana Oliveire, Almedina Ziljkića i Fransisa Kjeremeha (Franics Kyeremeh), a u prethodnim sedmicama su potpisani Amar Beganović, Elvir Duraković, Samir Zeljković i Vinko Soldo. 

Kruna je dolazak nevjerovatnog Adalberta Penjarande (Penaranda), te bi s Kevinom Viverosom navijači Bordo kluba mogli početi sa maštanjem o novoj tituli na Koševu, a ni grupna faza Konferencijske lige se sa ovakvim igračima ne čini daleko.

Podsjetimo, Sarajevo će u prvom kolu Konferencijske lige igrati protiv Torpedo Kutaisija iz Gruzije. Prva utakmica je na programu 13. jula u Gruziji, dok se revanš igra sedam dana kasnije na stadionu „Asim Ferhatović Hase“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.