OPROSTIO SE OD KLUBA

Junajted je napustio posljednji igrač iz Fergusonove ere: Bio je to nezaboravan period

David De Hea je sedmi igrač po broju nastupa u dresu "Crvenih đavola" (545)

De Hea: Odlazak nakon 12 godina. Twitter

E. Ć.

8.7.2023

Španski golman David de Hea (Gea) nakon 12 godina napušta Mančester junajted nakon što nije dogovorio produženje ugovora.

De Hea je posljednji igrač Junajteda iz ere legendarnog Sir Aleksa Fergusona (Alex). Oglasio se na društvenim mrežama i oprostio od kluba, saigrača i navijača.

- Samo sam htio poslati ovu oproštajnu poruku svim navijačima Mančester junajteda. Želio bih da izrazim svoju nepokolebljivu zahvalnost i uvažavanje za ljubav iz posljednjih 12 godina. Puno smo postigli otkako me je moj dragi Sir Aleks Ferguson doveo u ovaj klub.

Bio sam nevjerovatno ponosan svaki put kada sam obukao ovaj dres, da vodim tim, da predstavljam ovu instituciju, najveći klub na svijetu je čast koju ima samo nekoliko sretnih fudbalera.

Bio je to nezaboravan i uspješan period otkako sam došao ovdje. Nisam mislio da ću odlaskom iz Madrida kao dječak postići ono što smo uradili zajedno.

Sada je pravo vrijeme da se prihvatim novog izazova, da se ponovo probijem u novom okruženju. Mančester će uvijek biti u mom srcu, Mančester me je oblikovao i nikada me neće napustiti - poručio je De Hea.

Podsjetimo, španski golman je u Junajted stigao 2011. godine iz redova Atletika iz Madrida za 25 miliona eura.

Za vrijeme provedeno na Old Trafordu sakupio je 545 nastupa za "Crvene đavole" po čemu je sedmi u historiji. Najviše utakmica za Junajted odigrao je Rajan Gigs (Ryan Giggs), čak 963.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.