ODGOVARAO NA PITANJA

Predsjednik FK Željezničar otkrio koliko iznosi dug kluba: Smanjili smo ga za 3,5 miliona KM

U prethodnih 16 mjeseci, osim smanjenja duga za 3,5 miliona, redovno samo izmirivali obaveze prema sadašnjim uposlenicima, naveo je Kovačević

Kovačević: Dug iznosio 8,7 miliona KM. Screenshot

E. Ć.

9.7.2023

FK Željezničar je objavio novi dio odgovora predsjednika Edisa Kovačevića na pitanja navijača.

Navijače "Plavih" zanimalo je finansijsko stanje kluba, te koliko sada iznosi dug.

- Trenutno dug kluba iznosi 5,2 miliona KM. Prošle godine u februaru kada smo dali SOS poziv svim našim navijačima, prijateljima i sponzorima, dug je iznosio 8,7 miliona sa kamatama.

Smanjili smo dug za 3,5 miliona KM, a od toga je 1,4 miliona KM kamate prema Poreznoj upravi FBiH i 2,1 miliona KM drugog duga. Od tih 2,1 milion, 660.000 je bilo prema Poreznoj upravi, 500.000 prema bivšim uposlenicima, igračima.

U prethodnih 16 mjeseci, osim smanjenja duga za 3,5 miliona, redovno samo izmirivali obaveze prema sadašnjim uposlenicima - rekao je Kovačević.

Odgovarajući na pitanje o dobijanju urbanističke dozvole za južnu tribinu stadiona Grbavica, Kovačević je rekao da je plan da se u ovoj godini počne s gradnjom juga.

- Mogu ekskluzivno reći da smo dobili urbanističku saglasnost Općine Novo Sarajevo i odmah pokrećemo proces obnavljanja građevinske dozvole - poručio je Kovačević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.