SELEKTORKA REPREZENTACIJE

Samira Hurem za "Dnevni avaz": Cilj je odlazak na Evropsko prvenstvo

Raduje me što nas čekaju odlični protivnici, istakla je Hurem

Hurem: Vjeruje u tim. Facebook

12.7.2023

Ženska reprezentacija BiH se okupila pred prijateljske utakmice koje će igrati u Mađarskoj. Tamo će igrati protiv domaće selekcije i selekcije Grčke.

Selektorka „Zmajica“ Samira Hurem je govorila za „Dnevni avaz“ o uspjesima i ambicijama reprezentacije, kao i o najboljoj ekipi Premijer lige, SFK 2000 Sarajevo.

Iskoristiti vrijeme

- Imamo dvije veoma kvalitetne utakmice pred početak Lige nacija u septembru. Nezahvalan je termin za igračice. One su inače na odmoru u ovom periodu. S obzirom da je tim mlad, moramo iskoristiti vrijeme da se uigramo. Raspoloženje među igračicama je odlično. Sve su zdravstveno sposobne. Sigurno da ćemo ovaj termin iskoristiti da bi u septembru dobro otvorile Ligu nacija – započela je Hurem za „Dnevni avaz“, dodavši da će reprezentaciji faliti kapitenka Milena Nikolić i Amela Kršo.

Ona smatra da je plasman u B diviziju Lige nacija veliki uspjeh, kao i da nam igranje u C diviziji ne bi donijelo ništa dobro.

- Kvalificiranje u B diviziju je veoma dobar rezultat za našu reprezentaciju. Raduje me što nas čekaju odlični protivnici. Cilj nam je zadržavanje u toj diviziji, a ambicije našeg tima su i odlazak na Evropsko prvenstvo. Ništa nam ne bi donio odlazak u C diviziju i da svima damo tri gola, a da od tih pobjeda ne dobijemo puno – kazala je Hurem o ambicijama i ciljevima reprezentacije.

Dobili domaćinstvo

Šampionke Premijer lige BiH, SFK 2000 Sarajevo, bit će domaćin prve runde kvalifikacija Lige prvaka za žene. Turnir se igra u septembru, a protivnice će im biti fudbalerke ekipe ŽNK Osijek.

- Drago mi je da smo dobili domaćinstvo. Dobili smo i susjedne protivnice. Znamo da su odlične, ali i mi smo. To će biti jedna dobra utakmica i ta utakmica će odlučiti ko će proći u drugi krug. Ostali smo bez nekoliko standardnih igračica. S jedne strane je dobro što igraju u Juventusu i Interu, ali mi nemamo previše vremena za uigravanje. Ipak, vjerujem u ovo što imamo i da ćemo pobijediti i ponoviti rezultat iz prošle godine – zaključila je Samira Hurem razgovor za „Dnevni avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.