HEROINE DANA

Samira Hurem za "Avaz" o spašavanju vozača: Gledali smo kako se prevrće, odmah smo istrčale iz autobusa

Nisu gubile vrijeme, nego su odmah pomogle unesrećenom vozaču

Nogometašice SFK Sarajevo spasile vozača. Avaz

1.4.2023

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo navikle su na pobjede. Imaju već 20 titula prvakinja Bosne i Hercegovine, čime su ušle u Ginisovu knjigu rekorda, a danas je za njih trebao biti još jedan rutinski obavljen posao.

Teška akcija

Igrale su utakmicu u Bijeljini protiv Radnika, ali se ispostavilo da je pred njima itekako teška i neočekivana akcija. U mjestu Ugljevik vozilo koje je išlo ispred njih se prevrnulo, a onda su shvatile da je unesrećenom vozaču potrebna njihova pomoć. 

-  Gledali smo kako se prevrće, u tom trenutku vozilo je išlo ispred nas, izgubio kontrolu i prevrnuo. U tom trenutku je sreća jer nije proletio u rijeku, već se zaustavio tačno prije padine. Odmah smo se pripremile, zaustavili bus i istrčali timski, a u pomoć je pritekao još jedan vozač iz drugog automobila koji se tu našao - govori Hurem za "Avaz". 

Dalje ističe da su provjerili u kakvom stanju je vozač. 

- Na svu sreću, osoba koja je vozila je bila dobro osim ogrebotina, ali u šoku i nije mogao izaći iz prevrnutog auta.

Na pravom mjestu

Igračice su se skupile i prevrnule auto kako bi mu pomogle da izađe, ponudile pomoć, vodu i drago nam je da smo se baš pojavile na pravom mjestu kada je pomoć bila potrebna - rekla je za "Avaz" Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo.

Epilog je materijalna šteta, a to je uvijek najmanje za šta ljudi brinu u ovakvim situacijama.

SFK 2000 Sarajevo je pokazao da je najbolji tim, na travnjaku odavno, a očigledno su spremne i na teške, nepreviđene situacije van terena. Kapa dole za heroine dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.