LIGA PRVAKA

Sarajke će uz pomoć publike danas na Grbavici pokušati iznenaditi Cirih

Stadion Grbavica nudi prelijep ambijent i hvala Savezu što možemo tu igrati, jer je ovo najvažnija utakmica za ženski fudbal u BiH, rekla je Hurem

Fudbalerke SFK 2000 će favoritkinjama pokušati nametnuti svoju igru. Avaz

Piše: A. V.

21.9.2022

Prvakinje BiH, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo, danas (15.30 sati) će na Grbavici ugostiti Cirih, u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu prvaka.

- Cirih i ženski nogomet u Švicarskoj je veoma ozbiljna stvar, rekla je trenerica SFK 2000 Samira Hurem i dodala:



Hurem vjeruje u svoje igračice

- One su profesionalke i igraju drugi krug Lige prvaka svake godine. Mi smo dobile veoma zahtjevnog protivnika, ali ono što mene raduje su naše utakmice koje su iza nas. Protekli mjesec smo igrale jako dobro i u reprezentaciji. U reprezentaciji i ovdje uglavnom radim s istim igračicama i ljudima... Moram reći i to da su se naše protivnice iznervirale, jer su oni već upisali pobjedu protiv nas. Sigurno da su oni favoriti, ali mi se jako dobro spremamo za tu utakmicu.

Sarajke su svjesne kvaliteta Ciriha, ali svoje snage.

- Iskusnije su u odnosu na naše igračice, ali ja vjerujem u naše igračice. Stadion Grbavica nudi prelijep ambijent i hvala Savezu što možemo tu igrati, jer je ovo najvažnija utakmica za ženski fudbal u BiH, rekla je Hurem

Razlika u godinama je velika.


Ulaznice za utakmicu su besplatne

- Prosjek naše ekipe je 22 - 23 godine. Kod nas imamo tri najbolje igračice ispod 18 godina, a u svakoj liniji igra po jedna. Ovo je možda najbolji SFK u ovih 20 godina. Mislim da ovaj tim može mnogo više, samo što mu treba podrška i s moje strane i s tribina... Svjesni smo svega, nisam morala da ih uvodim u ovu utakmicu. Nismo očekivali pobjedu u Rumuniji, ali smo uspjeli da pokažemo da smo u igri. One imaju takav stav i kvalitet i nadam se da ćemo protiv Criha, koji igra drugačije, nametnuti našu igru – zaključila je Hurem.

Ulaznice za današnju utakmicu su besplatne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.