LIGA PRVAKA

Hurem: Znali smo da će se trud i zalaganje igračica vratiti dobrim rezultatom

Trenerica SFK 2000 nije krila zadovoljstvo nakon pobjede protiv Kluža i plasmana njenog tima u narednu rundu takmičenja

Hurem: Čestitam igračicama i kompletnom timu na uspjehu. SFK 2000 SARAJEVO

A. V.

23.8.2022

Trenerica SFK 2000 Sarajevo, Samira Hurem, nije krila svoje zadovoljstvo nakon pobjede protiv Kluža i plasmana njenog tima u narednu rundu UEFA Lige prvaka. 

Podsjećamo, nakon pobjede od 4:0 protiv malteške Birkirkare, SFK 2000 Sarajevo savladao je domaći Kluž s 2:1.

- Čestitam igračicama i kompletnom timu na uspjehu. Igračice su vrijedno radile proteklih mjesec dana i znali smo da će se njihov trud, zalaganje i odlična atmosfera vratiti dobrim rezultatom. U prvoj utakmici smo pokazali kvalitet koji posjedujemo, a u drugoj karakter tima. Imali smo puno problema, ali smo uspjeli izvući svoj maksimum, što dovoljno govori o svakoj osobi. Ima još igračica koje ovaj put nisu imale priliku, ali sam sigurna da će u narednim utakmicama njihova forma doći do izražaja. Pored prvakinja Albanije za koje nastupaju igračice iz SAD, mi smo jedina ekipa iz regiona koja je uspjela proći dalje - kazala je Hurem.

Početkom narednog mjeseca SFK 2000 Sarajevo saznati će nakon žrijeba naredne protivnice. Prva utakmica je na rasporedu 21./22. septembra, a uzvratna sedam dana poslije. 

Mogući protivnici SFK 2000 Sarajevo su Juventus (ITA), Benfika (POR), Cirih (CH), Slavija Prag (CZE), Rozenbard (SWE), St. Polten (AUT) i Vlaznija (ALB).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.