PRED BITNU UTAKMICU

Varešanović: Razne interesne skupine pokušavaju unijeti nemir u ekipu

Nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat i što duže se zadržati u Evropi, istakao je trener Sarajeva

Varešanović: Puni samopouzdanja ulazimo u ovu utakmicu. Screenshot

N. H.

12.7.2023

Fudbaleri Sarajeva sutra igraju prvu utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige protiv Torpedo Kutaisija.

Trener Mirza Varešanović je govorio na konferenciji za novinare o samoj utakmici:

- Mi dolazimo spremni, dosta dobro smo upoznali protivnika, njihove dobre i slabije strane, gledali smo veliki broj utakmica, fokusirali smo se na one u kojima je došao novi trener i najviše pažnje smo njima posvetili – kazao je Varešanović, pa nastavio:

- Mi smo odradili kvalitetne i dobre pripreme u Sloveniji, odigrali smo 4 utakmice i ostvarili 4 pobjede, tako da sa puno samopouzdanja i želje ulazimo u ovu utakmicu. Nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat i što duže se zadržati u Evropi – dodao je trener Sarajeva.

Varešanović je istakao da atmosfera u klubu nikad nije bila bolja.

- Ništa novo kad je u pitanju vrijeme koje provodim u Sarajevu. Ima raznoraznih interesnih skupina koje pokušavaju unijeti nemir u ekipu, sve to što su pisali naravno da nije tačno. 

Što mogu reći sa svoje strane jeste da nikad bolja atmosfera i ambijent nisu bili. Dugo sam ja u klubu, u više navrata sam bio tu, nikad ovakav ambijent i atmosfera nisu bili - rekao je Varešanović.

Trener Bordo klub otkrio je i zašto u Gruziju nisu doputovali Daniel Avramovski, Enedin Mulalić i Besim Šerbečić.

- Avramovski me zadnji dan pred put pozvao i zamolio me da ide u Skoplje jer ima privatnih problema i naravno ja sam mu to omogućio, jer fudbal nije najvažnija stvar na svijetu. 

Šerbečić je povrijeđen, dugo vremena vuče tu povredu i trenutno je u stanju da ne može 100% dati na terenu. Što se tiče Mulalića, on je protiv Nafte dobio povredu članka, tako da se nije oporavio - zaključio je Varešanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.