POPULARNI NOGOMETAŠ

Mesi u prodavnici u Majamiju: Niko ne zna ko je

Argentinac je u MLS stigao kao zvijezda koja bi na nogomet u Americi trebala imati veći utjecaj od Pelea sedamdesetih godina prošlog stoljeća

Lionel Mesi. AP

H. J. I.

14.7.2023

Lionel Messi (Lionel) trebao bi sljedećeg petka debitirati za Inter Miami u koji je senzacionalno prešao nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om. Argentinac je u MLS stigao kao zvijezda koja bi na nogomet u Americi trebala imati veći utjecaj od Pelea sedamdesetih godina prošlog stoljeća i Dejvida Bekama (David Beckham) koji je u Ameriku stigao 2007. godine.

Plakati s Mesijevim likom razvučeni su po cijelom Majamiju, sponzori potpisuju nove ugovore s njim i njegovim klubom, ali Mesi u Americi svejedno nije popularan kao u Evropi. Što mu vjerojatno i odgovara. Argentinac je snimljen u jednom supermarketu u Majamiju kako s porodicom gura kolica među policama i u miru bira hranu.

Gotovo niko u prodavnici ga nije prepoznao osim jednog prodavača koji ga je zamolio za fotografiju, na što je Mesi bez problema pristao. Nakon toga je nastavio s kupovinom i u miru otišao iz supermarketa, što bi bilo nemoguće bilo gdje u Evropi, a posebno u rodnoj Argentini.

Mesi će u MLS-u zarađivati oko 55 miliona dolara, ali to je tek početak. Adidas mu je ponudio postotak od porasta prodaje Adidasa u cijeloj Americi nakon njegovog dolaska, a Apple će mu dati postotak od pretplata na MLS Pass, servis koji omogućuje gledanje MLS-a korisnicima Apple TV-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.