NEUSPJEŠNA KUPOVINA

Madrid je bio dom najvećeg fudbalskog uhljeba: Kada sam čuo da me Real traži, mislio sam da se šale

Tadašnji trener je Žulijena Fabera doveo kako bi ojačao ekipu koja je lovila Gvardiolinu Barcelonu

Faber: Odigrao samo dvije utakmice za Real. Twitter

N. H.

16.7.2023

U vrijeme kada je madridski Real vodio Huande Ramos (Juande), u klubu je vrijeme provodio i jedan „duh“. Riječ je o Žulijenu Faberu (Julien Faubert) koji je na utakmicama spavao, treninge izbjegavao, a za to vrijeme zarađivao ogromne količine novca.

Dokaz njegovog nevjerovatnog ponašanja bila je i njegova sada već legendarna izjava „da on nije debeo već da je to do bijelog dresa“.

Trener Ramos ga je doveo kako bi ojačao ekipu koja je u tom trenutku bila u lovu na moćnu Barcelonu pod vodstvom Pepa Gvardiole (Guardiola).

- Puno toga se govori kada krene fudbalski transfer rok, a kada sam čuo za interes Reala mislio sam da se neko šali. Bio sam pod stresom, ali ipak, imao sam sve što je Ramos tražio, zato me i doveo - govorio je Faber.

Francuz je na Santiago Bernabeu odigrao samo dvije utakmice za vrijeme šestomjesečne posudbe, a uspio je upisati tek 54 minute, a njegova posudba je vrijedila milion i po eura.

Alibi za neuspjeh Faber je pronašao u činjenici da je u tom trenutku na njegovoj pozicji bio Arjen Roben (Robben). 

Ipak, vjerovatniji razlog njegovog posrtanja leži u činjenici da se on nije zalagao na treninzima. Dešavalo mu se i da ih propusti zato što je bio uvjeren da ima slobodan dan, a na utakmicama je znao zaspati na klupu.

Nakon kraja karijere Faber se počeo baviti trenerskim poslom,a sada sjedi na klupi francuskog niželigaša Etoila. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.