LEGENDA SARAJEVA

Alen Avdić za „Dnevni avaz“: Opasnija smo ekipa i bolji rival

Novi igrači moraju naučiti šta znači nositi dres Sarajeva, istakao je on

Alen Avdić: Prvo poluvrijeme je bilo ekstra. FK Sarajevo

16.7.2023

Fudbaleri Sarajeva remizirali su na teškom gostovanju protiv Torpedo Kutaisija rezultatom 2:2 u prvom pretkolu Konferencijske lige za narednu sezonu.

Sarajevo je dva puta zaostajalo za protivnikom iz Gruzije, ali zbog sitnih grešaka i trenutaka nepažnje ne bi trebali zapostaviti veoma dobru prvu zvaničnu utakmicu ekipe koja je u prvoj postavi imala čak pet novih igrača.

Takvog mišljenja je i legendarni napadač kluba s Koševa Alen Avdić, koji se s odmora javio za „Dnevni avaz“, kako bi prokomentarisao partiju omiljenog kluba.

Ozbiljna ekipa

- Prvih 45 minuta utakmice meni je bilo ekstra. Ustvari, bilo je top. Onda je došao njihov gol. Vidi se da postajemo ozbiljna ekipa. Drugo poluvrijeme je bilo onako. Malo smo pali, ali smo opet uspjeli postići dva gola, što je pozitivna strana svega – kazao je Alen Avdić za „Dnevni avaz“.

Sarajevo je više puta pokazalo da je opasnija ekipa, ali gruzijska ekipa ima svoje adute i u narednoj utakmici će miljenici publike s Koševa morati maksimalno ozbiljno ući u susret.

Nema dileme

- Prema mom mišljenju, mi smo bolja i kvalitetnija ekipa. Nadam se da ćemo proći bez ikakve dileme u drugi krug. Trebamo se još malo uigrati, jer ima nekoliko novih igrača koji moraju da shvate šta znači Fudbalski klub Sarajevo. To jest, oni moraju naučiti šta znači bordo dres – istakao je Avdić o šansama Bordo kluba.

Sarajevo će 20. jula na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ dočekati ekipu Torpedo Kutaisija u uzvratnoj utakmici i probati pronaći put do drugog pretkola Konferencijske lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.