KATASTROFA BORDO TIMA

Torpedo ušutkao Koševo i eliminisao Sarajevo

Gruzijski predstavnik bolji nakon izvođenja jedanaesteraca

Torpedo: Bolji nakon penala - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

20.7.2023

Fudbaleri gruzijskog Torpeda napravili su veliko iznenađenje i pred 20.000 navijača na stadionu Koševu eliminisali Sarajevo nakon penala (2:1).

Prvi meč ove dvije ekipe odigran u Kutaisiju završen je rezultatom 2:2. Bordo tim je tada bio bolji rival, ali je na kraju završeno neriješenim rezultatom. 

Izabranici Mirze Varešanovića vodili su od 12. minute golom Almedina Ziljkića. Imali su mnogo prilika preko Renana Oliveire i Fransisa Kheremeha (Francis Kheremeh) da udvostruče prednost i završe posao, ali nisu uspjeli.

I onda kada su bili na korak od pobjede, uslijedio je šok za Sarajevo. Arabidze je centrirao sa lijeve strane, a Merab Gigouri glavom pogodio u 91. minuti i šokirao Koševo.

U produžecima nije bilo promjene rezultata pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Tu su se bolje snašli fudbaleri Torpeda i izborili plasman u narednu rundu gdje će odmjeriti snage sa kazahstanskim Aktobeom.

Za Torpedo su sigurni izvođači bili Šergelašvili, Manjgaladze, Kobuladze i Kabaljero. U redovima Sarajeva precizni su bili Čataković i Avramovski, dok su penale promašili Ikić i Beganović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.