LEGENDA "PLAVIH"

Hadis Zubanović za "Avaz": Navijači nose klub, vjerujem da možemo dalje

Nefči je nepoznaznica, neće biti nimalo lagano, kazao je Zubanović

Zubanović: Šanse su 50:50. FK Željezničar

26.7.2023

Fudbalere Željezničara u četvrtak očekuje prva utakmica 2. pretkola protiv azerbejdžanskog Nefčija iz Bakua.

"Plavi" su uspjeli odličnom igrom slaviti u dvomeču protiv Dinama iz Minska (4:3). 

O utakmici koja slijedi, konstatnoj podršci navijača za portal "Avaza" govorio je Hadis Zubanović, legendarni napadač Želje.

Podjednake šanse

- Mislim da su šanse kao i u prvoj utakmici 50:50. Nefči je mala nepoznanica, ali sigurno da, gledajući kadar ekipe i njihovog trenera, posjeduju kvalitet i neće biti nimalo lagano, ali vjerujem da možemo dalje - kazao je Zubanović za portal "Avaza".

Za utakmicu na stadionu Grbavica tražila se karta više. Mnogi su čekali i po nekoliko sati kako bi uspjeli pružiti podršku svom najdražem Želji.  

Navijači 12. igrač 

- I u  prvoj utakmici smo se vratili nošeni energijom navijača i sigurno da će i ovaj put to biti jako važan faktor.Ne smijemo srljati, moramo biti strpljivi i čekati svoju priliku.

Svaka pobjeda nam daje velike šanse u revanšu, a vidjeli smo i da neriješeno nije bilo loše poslije utakmice na Grbavici - naglasio je Zubanović o podršci navijača. 

Prolazak, a onda spektakl

U slučaju prolaska Željezničar će u 3. pretkolu igrati protiv boljeg iz dvomeča Bešiktaš - KF Tirana. Zubanović ne krije da bi želio vidjeti povratak Amira Hadžiahmetovića na stadion Grbavica. 

- Daj Bože da se taj susret desi, zaista bi bilo prelijepo. Bešiktaš je drugi nivo fudbala i vjerujem da bi to bio pravi spektakl. Amir je dijete kluba, neko ko je svojim transferima itekako pomogao klub i naravno da očekujem odličnu dobrodošlicu, jer nema razloga da bude drugačije - kazao je Hadis Zubanović portalu "Avaza" o tome koga bi želio vidjeti u 3. pretkolu na stadionu Grbavica. 

Podsjetimo, utakmica Željezničara i Nefčija na programu je sutra u 21 sat na stadionu Grbavica. Tekstualni prijenos utakmice moći ćete pratiti na portalu "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.