MARTINEZ ISKRENO

Bili su udarne igle Intera, a sada su neprijatelji: Lukaku me razočarao, ali to je njegova odluka

Romelu Lukaku je odlučio preći u redove Juventusa, a tim potezom je razočarao sve bivše saigrače iz Intera

Martinez: Razočaran Lukakuom. AP

N. H.

27.7.2023

Lautaro Martinez, novi kapiten Intera, ne krije razočarenje u svog nekadašnjeg prijatelja i bivšeg saigrača Romelua Lukakua.

Inter je prošle sezone napravio veliko iznenađenje plasmanom u finale Lige prvaka, ali nisu mogli dalje od toga. Mančester siti ih je pobijedio s minimalnih 1:0.

Čelnici su se nakon toga odlučili na promjene u vrhu napada. Edin Džeko je pušten u Fenerbahče, dok ugovor Lukakua nije otkupljen od Čelzija. 

Doveden je Markus Tiram (Marcus Thuram) kao zamjena, ali su u jednom momentu shvatili kako to neće biti dovoljno za najviše ciljeve.

„Nerazuri“ su pokušali dovesti belgijskog napadača i uspjeli su se dogovoriti s Čelzijem oko odštete, ali tu je uslijedila prava izdaja. 

Romelu Lukaku je dobio ponudu od Juventusa, ljutog rivala Intera, koju je prihvatio na opće iznenađenje. 

Potezom Belgijanca najviše je ostao razočaran njegov saigrač iz napada Lautaro Martinez. Argentinac ne krije koliko ga je razočarao Lukaku, a otkrio je i da ga je probao kontaktirati, ali bezuspješno.

- Lukaku? Istina je da sam baš razočaran. Pokušavao sam ga kontaktirati u tim haotičnim danima, ali nikad mi nije odgovorio. Isto su pokušali i ostali saigrači, ali ni njima nije odgovorio. Baš me razočarao. No, to je njegova odluka i želim mu sve najbolje - rekao je Lautaro. 

Lukaku je zvanično još igrač Čelzija, ali pregovori sa „Starom damom“ su u završnoj fazi. 

Problem prave navijači Juventusa koji ne žele belgijsku zvijezdu zbog njegovih prijašnjih izjava. Ipak, to čelnicima „Biankonera“ ne predstavlja problem i njihovo mišljenje neće pokvariti ovaj transfer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.