VELIKI TRANSFER NA POMOLU

Al Hilalu propao plan za dovođenje Mbapea: Osimhen nova želja Saudijaca

Napadač koji je 2020. godine stigao iz Lila u Napoli za 75 miliona eura apsolutno je zaludio fudbalski svijet u protekloj sezoni

Osimhen: Odlični napadač. Twitter

N. H.

27.7.2023

Saudijski Al Hilal nije uspio dovesti francusku zvijezdu Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) i pored ponude od 700 miliona eura. Međutim, oni su već naciljali novu. Riječ je o Viktoru Osimhenu (Victor), napadaču Napolija i reprezentacije Nigerije.

Francuski „L'Equipe“ objavio je da je Osimhen otputovao u Pariz gdje se nalaze predstavnici Al Hilala koji su došli zbog Mbapea, ali drugi tvrde da je on tamo samo kako bi posjetio prijatelje.

Napadač koji je 2020. godine stigao iz Lila u Napoli za 75 miliona eura apsolutno je zaludio fudbalski svijet u protekloj sezoni u kojoj je vodio Napolitance do titule prvaka italijanske Serije A.

Osimhen je za aktuelne šampione Italije sakupio 101 nastup i 59 golova, a sadašnja vrijednost na tržištu 24-godišnjeg napadača prelazi 120 miliona eura, ali se spominje da bi vlasnik kluba Aurelio De Laurentis mogao tražiti i 150 miliona eura.

Saudijci su spremni platiti tu cijenu i Osimhenu ponuditi nekoliko desetina miliona godišnju platu kako bi uspjeli Osimhena privoljeti na odlazak na Bliski istok. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.