OBJASNIO IZVRŠNI DIREKTOR

Otkriveno kako su Rožman i Ibričić došli u Sarajevo: U srijedu me Ibričić nazvao i tražio sastanak

Rožman i Ibričić su sa Sarajevom dogovorili dvogodišnju saradnju

Rožman i Ibričić: Predstavljeni u četvrtak. N. Šaljić

N. H. / Ekipa24.si

7.8.2023

Slovenski trener Simon Rožman i sportski direkotr Senijad Ibričić zajedno su napustili u četvrtak Domžale, a to je u potpunosti iznenadilo slovensku javnost.

Izvršni direktor slovenskog kluba Matej Oraž za „Ekipu“ je kazao kako je to iznenadilo i mnoge u klubu, a približio je i dešavanja iz burnog perioda.

- Ako je izvana odlazak Simona Rožmana i Senijada Ibričića izgledao iznenađujuće brz, moram reći da je tako bilo i iznutra – započeo je Matej Oraž razgovor za Ekipu, pa nastavio:

- Sve se dogodilo brzo. U srijedu navečer Ibričić me nazvao da se nađemo na sastanku. Oni su isti dan morali donijeti odluku, što znači da smo onda morali i mi. Nikada nije lijepo zadržati nekoga ko ne želi ostati, pa smo se razišli. 

Dobili smo i odštetu, što se kod trenera rijetko događa. S obzirom na to da se sve dogodilo tako brzo, morali smo praktični preko noći pronaći njihove zamjene. U principu je sve prošlo bez većih posebnosti.

Malo je specifično da se cijeli štab ovako oprašta, ali mislim da je i za Simona i Senijada dobro da imaju svoje ljude oko sebe - kazao je Oraž.

Rožman i Ibričić su sa Sarajevom dogovorili dvogodišnju saradnju, a Rožman je već imao priliku da debituje u prijateljskoj utakmici protiv Hajduka (2:2).

Slovenski portal navodi kako će Domžale preuzeti Dušan Kosić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.