BIVŠI IGRAČ AEK-A

Fotografija rekla dovoljno: Ognjen Vranješ se oglasio nakon krvavog sukoba navijača AEK-a i Dinama

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine je u tri navrata nosio dres atinskih "Žuto-crnih"

Vranješ: Ljubimac navijača AEK-a. Facebook

E. Ć.

8.8.2023

O navijačkim neredima u Atini priča cijela Evropa. U sukobu pristalica AEK-a i Dinamo Zagreba stradao je 22-godišnji Mihalis, a još osam osoba je povrijeđeno, među kojima i jedna maloljetna.

Nakon nereda se oglasio i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i nekadašnji fudbaler AEK-a Ognjen Vranješ. On je objavio fotografiju zaštitnog znaka za najvatrenije navijače AEK-a. Tako im je njihov ljubimac dao podršku.


Objava Vranješa na Instagramu. Screenshot

Vranješ je u tri navrata nosio dres atinskih "Žuto-crnih". Prvi put je za AEK nastupao u sezoni 2017/18, potom je dvije godine kasnije bio u Atini na posudbi iz Anderlehta, a treći mandat u Grčkoj imao je u sezoni 2021/22. 

Inače, grčki mediji su ranije objavili kako je tamošnja policija uhapsila 96 osoba, među kojima je i jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Također, sada se špekulira o tome da li će Dinamo Zagreb biti izbačen iz Evrope.

U ovom trenutku može se samo nagađati da li će "Modri" biti izbačeni iz Evrope. UEFA je u prošlosti znala žestoko kažnjavati klubove u Evropi, a nekoliko njih je i izbačeno zbog navijačkih nereda. Posebnu težinu ima i činjenica da je ovog puta jedan navijač smrtno stradao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.