3. PRETKOLO LIGE PRVAKA

PSV pregazio Gazibegovićev Šturm: Naš reprezentativac odigrao svih 90 minuta

Nizozemska ekipa se dominantnom partijom dovela pred plej-of za grupnu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja

PSV: Upisali dominantnu pobjedu. Facebook / PSV

N. H.

8.8.2023

PSV je na domaćem terenu u Ajndhovenu u potpunosti pregazio Šturm, našeg Jusufa Gazibegovića. Utakmica je završena pobjedom nizozemske ekipe rezultatom 4:1. Reprezentativac Bosne i Hercegovine odigrao je svih 90 minuta za austrijski tim.

PSV je načeo mrežu austrijske ekipe već u 4. minuti kada je Ajzak Babadi (Isaac) pogodio preciznim udarcem na asistenciju Johana Bakajoka (Bakayoko). 

PSV 1-0 Sturm Graz - Isaac Babadi 4'
by u/4gjdtokurwa in soccer

Bakajoko je ponovo bio asistent u 22. minuti. Iskoristio je brzinu da pobjegne defanzivcima Šturma i onda uputio centaršut, a na kraju je loptu glavom preusmjerio tačno koliko i treba Luk de Jong (Luuk). 

PSV 2-0 Sturm Graz - Luuk de Jong 22'
by u/4gjdtokurwa in soccer

Deset minuta kasnije nizozemski napadač ponovo pogađa. Ovaj put se najbolje snašao nakon odbijene lopte i udarcem iz voleja je matirao golmana Kjela Šerpena (Kjell Scherpen).

PSV 3-0 Sturm Graz - Luuk de Jong 32'
by u/4gjdtokurwa in soccer

Do kraja prvog poluvremena austrijski klub je uspio smanjiti preko Jona Gorneca Stankoviča. Slovenski fudbaler je bio najbolji u skoku i vratio je svojoj ekipi barem neku nadu za povratak. 

PSV 3-[1] Sturm Graz - Jon Gorenc Stanković 40'
by u/4gjdtokurwa in soccer

Konačni rezultat postavio je Ibrahim Sangare. U 73. minuti nakon jednog slobodnog udarca veznjak je ostao sam poslije loše reakcije odbrane Šturma i njemu je samo preostalo da glavom pogodi mrežu protivnika.

PSV [4]-1 Sturm Graz - Ibrahim Sangaré 73'
by u/4gjdtokurwa in soccer

Šturm naredne sedmice dočekuje PSV na svom stadionu, ali ih čeka veoma težak zadatak i čini se da je nizozemski klub blizu prolaska u plej-of za grupnu fazu Lige prvaka. 

U preostale dvije utakmice završene u ovom terminu Rakov je savladao Aris Limasol rezultatom 2:1, dok su Kopenhagen i praška Sparta odigrali utakmicu bez golova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.