ČUDESNI ARGENTINAC

Mesi ne zna za poraz u Americi, ali prekinuo je jedan sjajan niz

Prvi meč za američku ekipu na kojoj se nije upisao u strijelce

Mesi: Osam pobjeda na isto toliko utakmica. Twitter

E. Ć.

24.8.2023

Inter Majami je izborio finale US open kupa nakon što je poslije penala pobijedio Sinsinati (4:3). Klub za koji igra Lionel Mesi (Messi) je bio na ivici ponora, ali ponovo se spasio i na kraju će se boriti za još jedan trofej.

Sinsinati su imali dva gola prednosti do 68. minute pogocima Lucijana Akoste (Acosta) u 18. i Brendona Vaskeza (Vasquez) u 53. minuti.

Inter je znakove života pokazao u 68., kada je Leo Mesi sjajno asistirao Leonardu Kampanji (Campana). Isti duo je donio gol Interu u sedmoj minuti nadoknade.

Tim s Floride je na startu produžetka došao do preokreta golom Džozefa Martineza (Josef), a onda je Juja Kubo (Yuya) pogodio u 114. minuti i odveo meč u penale.

Golman Intera Drejk Kalender (Drake Callender) je odbranio penal Niku Haglundu u 5. seriji, a dijete Intera iz Majamija Bendžamin Kremaši (Benjamin Cremaschi) dao je gol.

Inače, otkako je Mesi došao, Inter je pobijedio Kruz Azul, Atlantu, Orlando siti, Dalas, Šarlot, Filadelfiju, Nešvil i sada Sinsinate.

No, ovo je bila prva utakmica na kojoj se čudesni Argentinac nije upisao u strijelce.

Inače, Inter Majami će u finalu US open kupa igrati protiv Hjustona koji je poslije produžetaka savladao Ril Stejt Lejk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.