MAJAMI FRIDOM PARK

Inter Majami gradi stadion od milijardu dolara, objavljene i prve fotografije budućeg doma Mesija i društva

Stadion će biti napravljen u sklopu javnog parka, a imat će i fudbalska, teniska i atletska igrališta, poslovne prostore i trgovački centar

Novi projekat Intera iz Majamija - Avaz
Novi projekat Intera iz Majamija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ć.

30.8.2023

Inter Majami potvrdio je da je započela izgradnja novog stadiona koji će se zvati Majami Fridom Park, a koštat će milijardu dolara.

Lionel Mesi (Messi) i saigrači bi na stadionu kapaciteta 25.000 sjedećih mjesta trebali igrati od 2025. godine. Kako su iz kluba predstavili, stadion će biti napravljen u sklopu javnog parka, a imat će i fudbalska, teniska i atletska igrališta, poslovne prostore i trgovački centar. 

Luksuzni hotel u sklopu javnog parka nudit će smještaj u 750 soba.

- S Inter Majamijem moja je porodica krenula u izgradnju nečeg transformirajućeg. U samo četiri godine promijenili smo svjetsku percepciju o nogometu u Americi. Vođeni smo istom vizijom dok započinjemo izgradnju Majami Fridom Parka.

Postavit ćemo novi standard onoga što sportski kompleksi mogu biti. Radujemo se pružanju destinacije za hranu i zabavu u kojoj će porodice uživati tokom cijele godine.

Jedva čekam poželjeti dobrodošlicu našim navijačima na našem vrhunskom stadionu i čuti povike dok Mesi i igrači iz Inter Majamija izlaze na teren prvi put u 2025. godini - rekao je većinski vlasnik Horhe Mas (Jorge).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.