ZAVRŠEN PLEJ-OF

PSV, Antverp i Kopenhagen osigurali grupnu fazu Lige prvaka: Poznati su svi učesnici

Antverp i PSV su upisali pobjede, dok je Kopenhagenu bio dovoljan remi za prolaz dalje

PSV: S lakoćom savladali Rendžers. Twitter / Squawka

N. H.

30.8.2023

Fudbaleri PSV-a, Antverpa i Kopenhagena su tri posljednja učesnika koja su osigurala plasman u grupnu fazu Lige prvaka za sezonu 2023-2024. 

Antverp je na gostujućem terenu remizirao s atinskim AEK-om 1:2 protiv atinskog AEK-a i tako ukupnim rezultatom 1:3 prošao dalje. 

Belgijski prvaci su poveli u 73. minuti golom Girana Kerka (Gyrano), a Serhio Arauho (Sergio Araujo) je poravnao na meču u 90. minuti. Pokušavali su domaćini doći do produžetaka, ali im to nije pošlo za rukom i rezervista Antverpa Mišel Ange Balikviša  (Michel-Ange Balikwisha) je iskoristio prazninu u odbrani i postavio konačan rezultat.

Kopenhagen se namučio u dvomeču sa Rakovom. Danci su remizirali na svom terenu s poljskim prvakom 1:1, a prošli su ukupnim rezultatom 2:1. 

Denis Vavro je postigao gol za vodstvo Kopenhagena, a rezervista Lukaš Zvolinski (Lukasz Zwolinski) je pogodio za nadu Poljaka, mada im je tal gol na kraju bio nedovoljan. 

PSV je prošao bez većih problema protiv Rendžersa. Oni su na svojoj "Phillips areni" slavili 5:1, a ukupno sa 7:3 prošli škotski klub. 

Strijelci za Nizozemce su bili Ismael Saibari u 35. i 53. minuti, Luk de Jong (Luuk) u 66., Verman (Veerman) u 78., te autogol Goldsona kao peti gol. Džejms Tavarnije (James Tavarnier), kapiten glazgovskog kluba, postigao je počasni gol za Rendžers.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.