POTVRDIO N/FSBIH

Predstavljamo stručni štab novog selektora: Ko su Kodrini "ljudi od povjerenja"

Trojica iz Hadžibegićevog sastava

Kodro: Stižu prve utakmice. N/FS BiH

2.9.2023

Povratnik na selektorsku klupu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro i zvanično je dobio članove stručnog štaba.

Pomoćnici legendarnom bh. fudbaleru u njegovom drugom mandatu na klupi „Zmajeva“ bit će Samir Muratović, Slaven Musa, Mario Ivanković, Siniša Mrkobrada, Almir Seferović, Ermin Avdić i Đorđe Jorović, potvrdio je N/FSBiH.

Samir Muratović. FK Tuzla City

Najzvučnije ime

Svakako najzvučnije ime u Kodrinom stručnom štabu je Samir Muratović (47). On je nakon dobre igračke karijere u kojoj je između ostalih igrao za Željezničar i Šturm. 

Radio je kao trener u niželigašu Gratkornu, omladinskom pogonu Šturma, a bio je i sportski direktor Tuzla Cityja. Muratović je u dresu „A“ reprezentacije odigrao 27 utakmica.

Slaven Musa. N/FS BiH

Saradnik bivših selektora Dušana Bajevića i Ivajla Peteva (Ivaylo) Slaven Musa (52) ponovo je u reprezentaciji. On je bio i selektor U-19 selekcije od 2018. do 2021. godine, a kao trener je radio još u Zrinjskom, GOŠK-u, Širokom Brijegu, Vitezu i Čeliku.

Vojnik Zrinjskog

Još jedan bivši selektor U-19 reprezentacije BiH je član Kodrinog stručnog štaba. Radi se o Mariju Ivankoviću (48), vojniku Zrinjskog. 

Mario Ivanković. N/FS BiH

Ivanković je bio trener u omladinskom pogonu „Plemića“, a bio je pomoćnik bivšim trenerima Mostaraca Ivici Barbariću, Anti Miši, Hariju Vukasu, Vinku Marinoviću i Blažu Sliškoviću. Bio je i pomoćnik Slobodanu Starčeviću u U-21 reprezentaciji.

Siniša Mrkobrada. N/FS BiH

U stručnom štabu su i dva člana prethodnog sastava. Siniša Mrkobrada (45) će obavljati funkciju trenera golmana, koju trenutno obavlja i u FK Borac. 

Almir Seferović. N/FS BiH

Tu je i Almir Seferović (47) koji će biti zadužen za kondicijsku pripremu igrača. On je još od 2021. godine u stručnom štabu „Zmajeva“. Seferović je ranije radio za Olimpik, Al-Ahli (Sirija), Tadžikistan, Sarajevo, Slobodu, Željezničar, Dalian (Kina), Čelik i tursku Adanu.

Podsjetimo, „Zmajevi“ igraju protiv Lihtenštajna 8. septembra u Zenici, a tri dana kasnije putuju na megdan Islandu.

Dva videoanalizatora

Kodro će u svom stručnom štabu imati dva videoanalizatora. Ermin Avdić (38) je specijalista za videoanalize. 

Ermin Avdić. Facebook

Ima iskustva i u reprezentaciji BiH, bio je u stručnom štabu selektora Dušana Bajevića. Videoanalize je radio u Sarajevu, Šerifu, Sfaksijenu, Stade Lozanji i Al-Ahliju (Katar).

Osim Avdića, tu je i Đorđe Jorović koji bi trebao biti zadužen za videoanalize, odnosno nastavit će raditi taj posao jer je bio član i Hadžibegićevog stručnog štaba. 

Đorđe Jorović. Twitter

Posao videoanalitičara radio je u Radu, Al-Sahelu, Al-Mesaimeru, Fehervaru, Voždovcu i Novom Pazaru.

Podsjetimo, "Zmajevi" 8. septembra igraju protiv Lihtenštajna u Zenici, a tri dana kasnije gostuju Islandu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.