PREDSJEDNIK KLUBA

Mirvić o debitantskom nastupu juniora Sarajeva u Ligi prvaka: Imaju priliku pokazati se na najvišem nivou

Juniori Bordo tima su kao prvaci BiH u svojoj selekciji izborili pravo nastupa

Ismir Mirvić. FK Sarajevo

N. H.

4.9.2023

Kako je krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) već najavila FK Sarajevo će se naći na listi klubova koji će zaigrati u omladinskoj Ligi prvaka

To će biti debitantski nastup za juniore Bordo tima, koji su kao prvaci BiH u svojoj selekciji izborili pravo nastupa u najelitnijem evropskom takmičenju i tako predstavljati našu zemlju.

Da je FKS Akademija strateški važan projekat isticalo se više puta. Predsjednik kluba, gospodin Ismir Mirvić, pred sutrašnji žrijeb obratio se navijačima:

- UEFA omladinska Liga prvaka je odlična prilika za FK Sarajevo da pokaže svoje talente i predstavi rad naše Akademije, koja je, sa sigurnošću, najbolja u Bosni i Hercegovini. Budući da u sutrašnjem žrijebu imamo priliku izvući ekipe koje su isto prvaci svojih država, FK Sarajevo će moći da odmjeri snage sa najjačim ekipama u evropi.

Naši momci imaju priliku da se pokažu na najvećem nivou omladinskog fudbala, i veliku individualnu šansu da postanu dio skauting sistema evropskih klubova prije nego što stignu do prvog tima.

Dio našeg plana je da imamo zavidnu infrastrukturu, kvalitetan trenerski kadar i najbolji izbor talenata kako bismo mogli biti dio ovog takmičenja i u narednim godinama. Želimo da UEFA omladinska Liga prvaka postane dio naše poslovne strategije i šire otvori vrata našem Klubu i igračima ka internacionalnoj sceni – saopćio je Ismir Mirvić za stranicu FK Sarajevo.

Izvlačenje protivnika bit će sutra, 10. septembra, sa početkom u 13:30.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.