POKRENUTA ISTRAGA

Sve miriše na Balkan: Ajaksov direktor kupio Hrvata od poslovnog partnera

U amsterdamskom klubu prije bilo kakve odluke o budućnosti sportskog direktora žele utvrditi sve okolnosti

Mislintat: Pod istragom zbog spornog transfera. AFC Ajax

N. H.

20.9.2023

Nizozemski klub Ajaks je pokrenuo internu istragu, a u centru pažnje našao se transfer hrvatskog defanzivca Borne Sose. O tome su javnost obavijestili putem svojih društvenih mreža.

Naime, hrvatski reprezentativac je u Amsterdam stigao iz Štutgarta u transferu vrijednom osam miliona eura.

Taj se transfer sada nalazi pod lupom, a istraga će se baviti sukobom interesa sportskog direktora Ajaksa Svena Mislintata.

Naime, on je o transferu Sose pregovarao s menadžerom agencije AKA Global koja imao udio u vlasništvu njegove privatne kompanije Matchmetrics GmBH.

Drugim riječima, transfer hrvatskog defanzivca Mislintat je dogovarao sa svojim poslovnim partnerom. U amsterdamskom klubu prije bilo kakve odluke o budućnosti sportskog direktora žele utvrditi sve okolnosti.

- Prije imenovanja za sportskog direktora Svena Mislintata, on je obavijestio Ajaks o svom udjelu u Matchmetrics GmbH. O tome su tada sklopljeni ugovorni dogovori između kluba i Mislintata. Upravi kluba postavljeno je pitanje o udjelu koji je AKA Global GmbH, konsultantska tvrtka za profesionalne sportiste, navodno stekla u Matchmetricsu. Ajax toga nije bio svjestan – navodi se u saopćenju kluba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.