SENZACIJA "PLEMIĆA"

Spektakl u historijskoj utakmici: Zrinjski nakon čudesnog preokreta srušio slavni AZ Alkmar

Mostarci su gubili sa 0:3 na poluvremenu, a onda je uslijedio fantastičan preokret izabranika Krunoslava Rendulića

Dnevni avaz
Sa utakmice u Mostaru - Avaz
Sa utakmice u Mostaru - Avaz
Sa utakmice u Mostaru - Avaz
Sa utakmice u Mostaru - Avaz
+12

21.9.2023

Fudbaleri Zrinjskog režirali su spektakularan preokret i pobijedili AZ Alkmar sa 4:3 u prvom kolu grupne faze Konferencijske lige.

Bio je ovo historijski meč za „Plemiće“, prvog bh. predstavnika u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, a začinili su ga fantastičnom pobjedom i velikom senzacijom.

Nije sve počelo najbolje za izabranike Krunoslava Rendulića. Kapitulirali su već u 10. minuti kada je pogodio Van Brederode. Na 0:2 povisio je Mijnans nakon jednog odbitka, a u samom finišu prvog dijela na 0:3 povisio je De Vit.

Na startu drugog dijela Rendulić je na teren poslao Zvonimira Kožulja i to se ispostavilo kao pun pogodak. Samo tri minute kasnije, sjajni Kožulj je odlično pogodio za 1:3. Izveo je slobodan udarac sa 30 metara i kaznio neopreznog Rajana. Pogodak pogledajte OVDJE.

Josip Ćorluka je u 68. minuti matirao Metjua Rajana (Matthew Ryan) za 2:3, a onda je gostima iz Nizozemske ušla „voda u uši“.

Tri minute kasnije rezervista Aldin Hrvanović pogađa za izjednačenje, a onda za erupciju oduševljenja Pod Bijelim brijegom i veliki preokret i trijumf "Plemića" gol daje Zvonimir Kožulj.

U drugom meču ove grupe Legija je u Varšavi savladala Aston Vilu sa 3:2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.